Navijači otkupljuju Njukasl

Grupa navijača Njukasla saopštila je u utorak da će pokušati da skupi dovoljno novca da otkupi taj klub od sadašnjeg vlasnika Majka Ešlija.

Izvor: B92

Utorak, 10.11.2009.

19:10

Default images

Grupa navijača saopštila je da će uskoro poslati pisma na adrese 40.000 navijača sa molbom da daju određeni novčani prilog. Među adresama na koje će biti poslati molbe su lokalne kompanije. Prema prvim procenama, svaki od 40.000 navijača trebalo bi da priloži oko 2.000 funti kako bi bilo sakupljeno oko 80 miliona funti, na koliko je sadašnji vlasnik Ešli procenio vrednost kluba.

„Od navijača ćemo tražiti da ulože deset procenata svojih resursa na račun, a biće im zagarantovan povratak novca ukoliko akcija ne uspe. Jasno je da ne postoji drugi način da se okonča šarada na ’Sent Džejms Parku’, pa moramo sami da se angažujemo“, izjavio je Mark Jensen, portparol ’Fonda navijača Njukasl junajteda’ (Newcastle United Supporters Trust) koji je organizator akcije.

Ešli je prošlog meseca povukao klub sa tržišta jer nije mogao da nađe kupca. On je Njukasl kupio pre dve godine za 134 miliona funti.

Serija nezadovoljstava navijača nastavljena je prošle sedmice kada je vlasnik odlučio da promeni ime stadiona iz komercijalnih razloga, pa se sada zove ’sportsdirect.com@St James' Park Stadium’, po imenu kompanije čiji je vlasnik upravo Ešli.

Njukasl od ove sezone igra u engleskoj drugoj ligi (Čempionšipu), u kojoj nakon 16. kola zauzima prvo mesto sa 33 boda, dva više od Vest Bromvič Albiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

13 h

Podeli: