Vujošević: "Moguće je ući u Top16"

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević ocenio je da je njegova ekipa duel sa Orleanom dobila uz ogromnu energiju.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.11.2009.

23:52

Default images

On je dodao da ima prava da očekuje da će se tim boriti za ulazak među 16 najboljih timova Evrolige. "Imamo mlad i nov tim. Nemamo kvalitet da dominiramo, ali možemo da napredujemo i imamo pravo da očekujemo da ćemo se boriti za ulazak među 16", rekao je Vujošević.

Partizan je u meč sa Orleanom ušao bez povređenog kapitena Petra Božića ali i sa još nekim problemima. Ipak, srpski šampion je stigao do prve pobede (78:71) u novoj sezoni u Evroligi.

"Pred utakmicu sam bio napet jer je ovo bio meč koji smo morali da dobijemo. Imali smo dosta problema, osim Božića i Kecman je bio bolestan i nisam znao koliko mogu da računam na njega. Odlično je odigrao prvo poluvreme. Imali smo i problem za koji se nije znalo, a to je mala povreda Marića posle duela sa Vranešom na treningu. Znao sam da će on moći da igra ali pod znakom pitanja je bio kvalitet njegove igre", izjavio je trener "crno-belih".

"Orlean je odličan tim, igrači sa brojevima 4 i 11 su odlični šuteri. Hvala publici na sjajnoj podršci. Ne znam kako se potkrala ta greška da se i fudbal i košarka igraju u isto vreme ali se to više neće ponavljati", rekao je Vujošević.

Trener Orleana Filip Erve istakao je da ga tokom meča, pre svega u prvom poluvremenu, frustrirala loša odbrana njegove ekipe.

"Ne možemo biti zadovoljni jer smo izgubili još jednu utakmicu. Malo sam frustriran pogotovo jer smo ponavljali greške iz prethodnog meča. U drugom delu smo igrali bolje, imali čak i šansu da pobedimo. Ali ako želimo pobedu u Evroligi, moramo da igramo svih 40 minuta", rekao je Erve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

18 h

Podeli: