Dementijeva preokretom do pobede

Ruska teniserka Jelena Dementijeva savladala je Venus Vilijams u tri seta 3:6, 7:6, 6:2 posle velikog preokreta u prvom kolu "bordo" grupe završnog turnira.

Izvor: B92

Utorak, 27.10.2009.

19:45

Default images

Meč u Dohi je trajao dva časa i 41 minut. Drugi meč u grupi ponovo donosi rusko-američki duel, sastaju se Svetslana Kuznjecova i mlađa sestra Vilijams, Serena.

Venus je u prvom setu imala jednu priliku za brejk koju je iskoristila i to je joj je bilo dovoljno da osvoji prvi set. Dementijeva je imala prolema sa servisom, napravila je tri duple servis greške i nije uspela da dođe do šanse da protivnici oduzme servis.

Drugi set je doneo znatno veću borbu koja je odlučena u taj brejku. Dementijeva je dozvolila sebi luksuz da ne iskoristi nekoliko set lopti u odlučujućem gemu, ali je ipak uspela da izjednači rezultat u setovima na 1:1.

Dementijeva je povela 4:0 u odlučujućem setu, Venus je do kraja meča uspela da osvoji još dva gema, ali ne i da se značajnije suprotstavi odličnoj Ruskinji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: