SP (U20): Gana prvak sveta

Mlada fudbalska reprezentacija Gane (igrači do 20 godina) osvojila je titulu prvaka sveta pošto je u Kairu posle boljeg izvodjenja penala, pobedila Brazil 4:3.

Izvor: B92

Petak, 16.10.2009.

23:02

Default images

U regularnih 90, i dodatnih 30 minuta nije bilo golova, iako su "karioke" igrale od 35.minuta sa igračem više zbog crvenog kartona koji je zaradio Ado. U nezanimljivom meču u kome je upućeno samo 10 udaraca u okvir gola (8-2 za Brazil) najozbiljniju priliku imao je Brazil u produžetku, ali je udarac Tekšeire sa 7-8 metara odbranio golman Gane Agei.

I u pet serija penala vidjena je drama. Brazil je imao veliku priliku, posle dve sigurne serije obe selekcije, Rafael golman Brazila je odbranio dva penala, Agei (golman Gane) jedan, pa su "karioke" imale priliku da golom Maikona osvoje titulu prvaka sveta.

Maikon nije izdržao pritisak, pucao je preko gola, na početku dodatne serije, Agei je odbranio penal Tekšeiri, a Badu je doneo istorijsku titulu reprezentaciji Gane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: