Premijer liga u poseti Beogradu

Kompanija Samsung i fudbalski Čelsi organizovali su prethodnog vikenda kamp Čelzijevih ’Mini zvezda’ u svrhu promocije programa društvene odgovornosti.

Izvor: B92 Srbija, Engleska
Podeli

Beogradska Ada Ciganlija proteklog je vikenda bila nalik londonskom hramu fudbala „Stamford Bridžu“, a među 200 dečaka i devojčica koji su imali jedinstvenu priliku da rade sa trenerima Čelsijeve fudbalske škole bila je verovatno i neka buduća zvezda svetskog fudbala.

Ipak, ovoga puta takmičenje nije bilo u prvom planu, jer su glavni ciljevi bili učenje kroz zabavu i kratak izlet u svet slavne engleske Premijer lige što je istinska privilegija za ljubitelje sporta u našoj zemlji.

Ceo događaj odvijao se zahvaljujući kompaniji Samsung koja se potrudila da prvi put u Beogradu organizuje kamp „Čelsijeve mini zvezde“ i tako se na najbolji mogući način uključi u Čelsijev program razvijanja društvene odgovornosti (pokrenut 1992. Godine) pod nazivom „Fudbal u vašem kraju“.

U grupama od po 50 dece četiri trosatana treninga tokom subote i nedelje vodila su četvorica profesionalnih trenera omladinaca Čelsija, a sigurno najpoznatiji izdanak te fudbalske akademije je Džon Teri, sadašnji kapiten londonskog kluba i engleske reprezentacije.

Takvi kampovi organizuju se na 11 lokacija u Engleskoj, mnogim mestima u Evropi, a i u Sjedinjenim Američkim Državama i služe kao inspiracija mladim fudbalerima da još više treniraju, ali i svoj ostaloj deci uključenoj u program da izaberu sport kao jedan od načina da naprave svoj život lepšim.

strana 1 od 2 idi na stranu