Jevtićeva na SP u polumaratonu

Svetsko prvenstvo u polumaratonu biće održano u nedelju u Birmingemu, a Srbiju će predstavljati Olivera Jevtić.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.10.2009.

13:50

Default images

„Šampionat u Birmingemu će biti 18. po redu i sigurno da će po broju učesnika biti zabeležen rekordan broj. Na osnovu preliminarnih prijava koje sam video, takmičenje će biti izuzetno jako. Kenijke predvodi vodeća na svetskim listama Meri Džepkosegej Keitai, a tu je i Japanka Jurika Nakamura”, rekao je trener Jevtićeve Slavko Kzumanović.

Olivera je ove godine istrčala dva polumaratona, Beogradski i nedavni u Sarajevu, gde je imala dobru trku. Cilj je, naravno, da se plasira što bolje i da se vrati na svetsku atletsku scenu. U polumaratonu je nastupila smena i jako je malo atletičarki iz Oljine generacije. Prvenstvo u Birmingemu bi trebalo da bude jedna dobra kontrola, jer u planu imamo da do kraja godine Olja istrči ceo maraton”, dodao je Kuzmanović.

Najbolje ostvarenje na Svetskom prvenstvu Jevtićeva je postigla u Usteru 1998. godine kada je zauzela četvrto mesto. Jevtićeva je na Šampionatu sveta u Bristolu 2001. godine bila je sedma, a godinu dana kasnije je u Briselu zauzela šesto mesto, a tim rezultatom je postavila i rekord Srbije.

Jevtićeva i Kuzmanović će u petak otputovati u petak, a trka u Birmingemu startuje u nedelju u 9 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: