Lukas Nil prešao u Everton

Kapiten fudbalske reprezentacije Australije Lukas Nil je odlučio, nakon neuspešnih pregovora sa madridskim Atletikom, da karijeru nastavi u engleskom Evertonu.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Petak, 18.09.2009.

13:31

Default images

Australijski devanzivac, koji je bez angažmana od kraja prošle sezone, kada je odbio da produži saranju sa Vest Hemom, igraće za klub iz Liverpula do kraja sezone. Prema saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu Evertona, 31-godišnjak će pokušati da doprinese što boljim rezultatima kluba u nacionalnom prvenstvu i na evropskoj sceni.

Everton se takmiči u I grupi Lige Evrope i u sredu je, iako oslabljen zbog neigranja poveđenog kapitena Fila Nevila, savladao grčki AEK sa 4:0. Pred početak tog meča Nil je zvanično bio predstavljen navijačima na 'Gudison parku'.

Everton je treći klub iz Premijer lige za koji će Nil nastupati. On proveo šest sezona u Blekburnu, da bi od januara 2007. godine do letos branio boje Vest Hema. Nil je tada odlučio da odbije ponudu Liverpula i pređe u klub sa mnogo manjim ambicijama. Iskusni defanzivac je na početku karijere nastupao za Milvol.

Za nacionalni tim Austalije je nastupio 50 puta, a bio je i član selekcije koja je igrala na Mondijalu u Nemačkoj 2006. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: