MI: Košarkašice Srbije u finalu

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Mediteranskih igara u Peskari, pošto je u polufinalu posle produžetka pobedila Hrvatsku (76:71).

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 30.06.2009.

19:00

Default images

Posle 40 minuta rezultat je bio 62:62, a košarkašice Srbije su u produžetku bili bolje (14:9). U utakmici koja je imala dva različita poluvremena, završnica je bila izuzetno dramatična i na kraju je finalista morao da bude odlučen u produžetku.

Hrvatice su u prvom poluvremnu dominirale i dosta lako su kontrolisale igru i rezultat, ali je u nastavku došlo do preokreta. Naše košarkašice su zaigrale neuporedivo bolje nego u prvih 20 minuta i početkom poslednje četvrtine uspele su da preokrenu rezultat.

Do kraja susreta viđena je rezultatska "klackalica", a sve je rešeno u produžetku koji su reprezentativke Srbije odigrale sa dosta samopuzdanja i koncentracije.

Najveće zaluge za uspeh nase selekcije imala je kapiten Sonja Petrović koja je postigla 29 poena i imala šest skokova i osam iznuđenih faulova. Jefimija Karakašević je postigla 13, a Nina Bogićević 11 poena.

Srbija će u finalu 2. jula od 19 časova igrati protiv pobednika drugog polufinalnog duela u kome se sastaju Italija - Grčka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: