Vuksanović pojačava kampanju

Kandidat za mesto predsednika Sportskog saveza Srbije, Dragan Vuksanović u petak je posetio Olimpijski komitet Srbije.

Izvor: B92, Beta

Petak, 12.06.2009.

19:42

Default images

Vuksanović je u razgovoru sa predsednikom i generalnim sekretarom Olimpijskog komiteta Srbije istakao da će, ako bude izabran za predsednika Sportskog saveza Srbije, pored aktivnosti na lokalnom nivou značajnu pažnju posvetiti negovanju i unapređenju partnerskog odnosa dve najveće nevladine institucije.

"Regionalizacija je ključna reč, trenutno možda i suština politike Srbije. Trudio bih se da tu bazu spustim što niže, što bliže opštinskom nivou. Opštinski savezi bi tako imali više nadležnosti, ali i novca", rekao je Vuksanović u intervjuu agenciji Beta.

"Sportski savez Srbije je zadužen za osnovne stvari, za sportove koji nisu olimpijski i ne poptpadaju pod nadležnost OKS... Sport, takođe, mora da bude zastupljen i među ženama, starima, osobama sa invaliditetom", rekao je Vuksanović.

"Bitan je i univerzitetski i školski sport, kao i borba za zdrav život. Naša uloga je i u borbi protiv alkohola, droge, pušenja... jednostavno odgovornije ponašanje svih u društvu", istakao je Vuksanović.

Vuksanović je, takođe, izrazio uverenje da bi uspeo da ublaži sukobe između vodećih sportskih institucija, Sportskog saveza Srbije, nacionalnog Olimpijskog komiteta i Ministarstva za omladinu i sport.

"Tih sukoba, barem na papiru, ne bi ni trebalo da bude, pošto je sve to regulisano. Ali svako uvek želi veći deo kolača za sebe. Prilično sam, međutim, siguran da bih uspeo da 'ispeglam' te negativne tonove", kazao je Vuksanović.

"OKS je sada opravdano razočaran u Ministarstvo. Nema rešenja bez komunikacije, a ona trenutno nije na potrebnom nivou", dodao je direktor Uprave za sport u periodu od 2000. do 2003. godine.

Izbori za predsednika Sportskog saveza Srbije održaće se u utorak, 16. juna. Kandidati za predsednika su, pored Vuksanovića, i Aleksandar Šoštar i Milorad Stanulov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: