Serena na Kuznjecovu u četvrtfinalu

Serena Vilijams i Svetlana Kuznjecova čine treći četvrtfinalni par na Rolan Garosu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.06.2009.

17:31

Default images

Amerikanka je deklasirala Aleksandru Voznijak iz Kanade rezultatom 6:1, 6:2, a Kuznjecova je dobila Agnješku Radvansku iz Poljske sa 6:4, 1:6, 6:1. Samanta Stosur savladala je Viržin Razano 6:1, 6:2 i u četvrtfinalu će igrati sa Soranom Kirsteom, koja je pobedila Jelenu Janković. U nedelju su plasman među osam najboljih obezbedile Marija Šarapova, Dominika Cibulkova, Dinara Safina i Viktorija Azarenka.

Serena je odigrala najbolji meč u dosadašnjem toku Rolan Garosa i za 53 minuta je ’odvuvala’ rivalku sa terena. Napravila je 25 diretktnih poena i samo osam neiznuđenih grešaka, pa Kanađanka nije imala ni šansu da učini meč neizvesnim.

„Osećam da sam danas bila najkoncentrisanija u dosadašnjem toku turnira. Otac mi je rekao neke stvari na kojima treba da poradim i ja sam pokušala to da primenim“, izjavila je Vilijamsova i prokomentarisala narednu rivalku – Svetlanu Kuznjecovu:

„Ona igra neverovatno na šljaci i mislim da ovde dobro igra. Obe dolazimo sa visokim ambicijama i mislim da nam predstoji dobar meč“.

Kuznjecova, sedmi nosilac, agresivnijom igrom je savladala Agnješku Radvansku napraviviši 32 ’vinera’ naspram samo 13 Poljakinje.

„Psihološki je bilo vrlo teško. U drugom setu sam igrala loše i pravila mnogo grešaka, slabo sam se i kretala. Posle sam se malo opustila i igrala onako kako treba. Definitivno mi nije drago što sam igrala tri seta, ali dobro je što sam prošla kroz malo borbe, bio je ovo dobar test“, kaže Kuznjecova.

„Što se tiče Serene, tačno je da nije igrala mnogo turnira na šljaci, ali ne smete je nikada otpisati. Već je pobeđivala ovde (2002) i zna kako se igra na zemljanim terenim. Moram da probam da diktiram igru, a mislim da će servis biti ključni faktor. Ona je favorit, ali jedva čekam meč“, dodala je Ruskinja, koja iz šest mečeva sa mlađom Vilijamsovom ima samo jednu pobedu.

Parovi četvrtfinala:
Dinara Safina - Viktorija Azarenka
Marija Šarapova - Dominika Cibulkova
Sorana Kirstea - Samanta Stosur
Serena Vilijams - Svetlana Kuznjecova

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: