Partizan zadržao +11 pred derbi

Fudbaleri Partizana pobedili su kod kuće Banat, sa 1:0 (1:0) u poslednjem meču 23. kola Jelen superlige.

Izvor: B92

Subota, 04.04.2009.

19:28

Default images

Jedini gol u Humskoj postigao je Tomić u 45. minutu. Partizan je tako zadržao 11 bodova prednosti na vrhu tabele pred 136. "večiti derbi", koji je na programu u sredu. 'Crno-beli' imaju 53 boda, a Crvena zvezda i Vojvodina po 42.

Pred oko 3.000 gledalaca, Partizan je imao inicijativu tokom celog meča i zabeležio rutinsku pobedu, iako su 'crno-beli' samo jednom probili 'bunker' gostiju.

U 45. minutu, Stevanović je centrirao sa desne strane, a Tomić glavom poslao loptu u mrežu Banata.

Prethodno su "crno-beli" imali samo još jednu pravu šansu, kada je Adem Ljajić u 34. minutu proigrao Branu Ilića, koji je sa leve strane ušao u kazneni prostor Banata i šutirao sa 15 metara, ali je Zečević izbio loptu u korner.
www.izaberipartizan.com
Banat je jedinu ozbiljnu šansu imao u 56. minutu, kada se u šesnaestercu Partizana stvorila gužva posle prekida.

Najbolje se u njoj snašao Saša Stević, koji je pokušao glavom sa nekoliko metara, ali je golman Partizana Mladen Božović odbranio.

Prilika Banata, ipak, nije trgnula gostujuću ekipu, pa se nastavila inicijativa Partizana. Prava uzbuđenja su, međutim, bila retka.

Blizu gola bili su još Vašington, kasnije i Nikola Vujović, ali su dobra ubacivanja Stevanovića, odnosno Miloša Bogunovića, završavana nepreciznim udarcima.

Partizan je 10 kola pre kraja sezone ubedljivo prvi na tabeli sa 53 osvojena boda. Drugoplasirana Crvene zvezda, koja je pobedila Čukarički sa 2:1, sakupila je 42 boda, koliko ima i Vojvodina.
FoNet
Trener Partizana Slaviša Jokanović posle utakmice rekao je da je najvažnije to što su "crno-beli" osvojili nova tri boda.

"Imali smo nekoliko dobrih prilika, ali smo uspeli da iskoristimo samo jednu od njih. Možda je rezultat mogao da bude i ubedljiviji, ali je najvažniji da smo osvojili bodove i sada idemo dalje. Nalazimo se u dobroj formi i pokušaćemo to da pretočimo u pobedu u derbiju, pogotovo što igramo na svom terenu."

Trener Banata Žarko Soldo rekao je da je Partizan bio bolji za postignuti gol i rekao da se "crno-beli" već sada nalaze pred odbranom titule prvaka.

"Zasluženo su pobedili, bili su bolji za taj jedan postignuti gol. Nismo imali sreće da iz svoje jedine prilike na meču zatresemo mrežu Partizana. Pokazali smo da ne zaslužujemo poslednje mesto na tabeli. Partizanu već sada mogu da čestitam najverovatnije osvajanje titule, jer ne vidim ko može da ga stigne", zaključio je Soldo.

Partizan - Banat 1:0 (1:0)
(Tomić 45); Gledalaca: 3000

Partizan: Božović, Stevanović, Đorđević, Gavrančić, Obradović, Fejsa, Ljajić, Ilić, Tomić, Vašington, Diara.

Banat: Zečević, Milutinović, Pilipović, Karamatić, Đukić, Radosavljev, Srećo, Marcel Metoua, Zorić, Radosavljević, Stević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: