Futsal: Srbija u drugom šeširu

Futsal reprezentacija Srbije naći će se u drugom šeširu žreba za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj.

Izvor: B92, FSS.rs

Utorak, 24.03.2009.

14:33

Default images

Žreb će biti obavljen 24. septembra. Plasman na Evropsko prvenstvo Srbija je obezbedila tokom vikenda zauzevši drugo mesto na kvalifikacionom turniru u Belgiji.

U prvom šeširu na žrebu biće Mađarska, Španija, Rusija i Italija. U drugom su pored Srbije i Portugal, Ukrajina i Češka, dok se u trećem šeširu nalaze Slovenija, Belorusija, Azerbejdžan i Belgija. Ekipe će biti podeljene u četiri grupe sa po tri selekcije, a po dve ekipe iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale.

Prvenstvo će biti održano od 18. do 30. januara sledeće godine, a prvi put na završnom turniru učestvovaće 12 selekcija. U Mađarskoj će pored domaćina učestvovati i Španija, Italija, Rusija, Portugal, Ukrajina, Belgija, Češka (pobednici 7 grupa), kao i Belorusija, Azerbejdžan, Slovenija i Srbija (četiri najbolje drugoplasirane selekcije).

"Zahvaljujući rejtingu koji smo stekli u protekle tri godine uspeli smo da stignemo do drugog šešira, a najvažnije je da izbegnemo Azerbejdžan iz trećeg šešira, jer je to odlična selekcija u usponu, sa puno naturalizovanih Brazilaca", izjavio je kapiten Srbije Bojan Pavićević.

"Iz prvog šešira nam je skoro svejedno koga ćemo dobiti, najslabija je naravno Mađarska, ali možda je bolje sa favoritima igrati u grupi i izbeći ih eventualno u četvrtfinalu. Jedina želja mi je sada da "promašimo" Azerbejdžan, ali i do sada smo pokazali da možemo sa svakim da igramo. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo kako treba, da odigramo dosta utakmica i da u Mađarskoj ostvarimo možda i najveći uspeh srpskog futsala u istoriji. Selektor Aca Kovačević je rekao da ova ekipa ima domet za polufinale i sa tim se apsolutno slažem. Ukoliko budemo imali malo sreće u žrebu, taj cilj nije nedostižan", dodao je Pavićević.

Utakmice prvenstva igraće se u Debrecinu i Budimpešti, a titulu brani Španija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: