NLB: Voša dočekuje Partizan

Košarkaši Partizana ostvarili su veliki trijumf protiv Unikahe u Evroligi obezbedivši plasman u Top 8, a već u subotu ih očekuje duel sa Vojvodinom u NLB ligi.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Petak, 27.02.2009.

20:11

Default images

Crno-beli su i ove sezone sjajni u Evroligi gde više nisu iznenađenje, a u meču sa Vojvodinom pokušaće da nastave dominaciju u regionalnoj ligi. Igrači Duška Vujoševića su protekle sedmice osvojili prvi trofej u sezoni, skoro obezbedili prvo mesto pred F4 NLB lige ali igrači i stručni štab najavljuju novu pobedu. S druge strane Vojvodina igra za opstanak u ligi.

"Nismo samo spolja, već i iznutra u totalnoj košarci i na taj način se osvaja hrabrost i sreća. Normalno, treba ostati s obe noge na zemlji, ne gubiti kontakt sa realnošću. Sada igramo protiv ekipe koja još uvek ima želju i nadu da izbegne poslednje mesto u NLB ligi, što bi joj omogućilo da se kroz našu ligu bori za peto mesto i da sledeće godine ponovo igra NLB ligu. Šampioni su oni koji stalno igraju na najvišem nivou“, komentar je trenera Partizana Duška Vujoševića.

Veliki uspeh u Evroligi i palsman među osam najboljih u Evropi crno-beli su proslavili na aerodromu Nikola Tesla gde ih je sačekalo nekoliko stotina navijača.

„Nema opuštanja. Hoćemo da dobijemo svaku utakmicu, da održimo ubedljivo vođstvo i potvrdimo prvu poziciju u NLB ligi. Sigurno je da moramo što pre da se prebacimo na meč sa Vojvodinom, ali to nije lako, posebno posle pobede u Španiji i sjajnog uspeha u Evroligi. Ali, takav je splet okolnosti, sa tim moramo da se nosimo. Odmerićemo snage se sa Vojvodinom drugi put u poslednjih desetak dana. Igrali smo na Kupu sa njima, ubedljivo smo ih savladali. Ali, sada igraju na domaćem terenu, sigurno je da će biti mnogo teža utakmica“, rekao je bek crno-belih Uroš Tripković.
www.kkvojvodinasrbijagas.org.rs
Za Vojvodinu Srbijagas svaka utakmica do kraja ligaškog dela je odlučujuća. Novosađanima su u preostala četiri kola potrebne dve pobede kako bi izbegli poslednju poziciju. S tim što je trijumf u Damžalama obavezan.

Prvu priliku za spas Vojvodina ima protiv aktuelnog srpskog i regionalnog šampiona Partizana koji igra svoju petu utakmicu u poslednjih deset dana.

„Želim pre svega da se pridružim čestitkama ekipi Partizana na velikom podvigu, jer ulazak u Top 8 Evrolige to predstavlja. Crno-beli su istinski ambasadori Srbije. Igrati protiv takve ekipe pomalo je zastrašujuće. Možda je čak i dobro što moji igrači nisu gledali duel u Španiji, jer su u istom terminu imali trening. U svakom slučaju, dobro smo se pripremili za utakmicu, tražiću od igrača da u nju uđu kao ratnici. Crno-beli su favoriti, ali mi imamo mnogo veći motiv. Tražimo put ka spasenju i opstanku u NLB ligi. Imamo obavezu da učinimo sve što je u našoj moći kako bismo ostvarili povoljan rezultat“, rekao je Vlado Đurović, trener Vojvodine Srbijagas.

U novosadskom timu neće biti povređenih Marka Pekovića, Miroslava Radenkovića i Velibora Buhe, ali se očekuje nastup novajlija Hasana Adamsa i Jove Stanojevića.

„Svesni smo da je za nas presudna utakmica s Heliosom u sledećem kolu, ali daćemo sve od sebe da nekako iznenadimo Partizan. Crno-beli su među osam najboljih evropskih ekipa, dvorana će verovatno biti prepuna. Treba da se prepustimo sjajnoj atmosferi i pokušamo da savladamo favorita“, izjavio je bek Vojvodine Darko Habuš.

Utakmica 23. kola igra se u subotu u novosadskom ’Spensu’ od 20:15h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: