Tužilaštvo proširuje istragu

Javno tužilaštvo ponovo je proširilo istragu protiv FK Crvena zvezda i njenih navijača.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 23.09.2008.

16:03

Default images

Drugo opštinsko javno tužilaštvo podnelo je zahtev Ministarstvu unutrašnjih poslova da identifikuje osobe koje su na fudbalskom meču Crvene zvezde i Jagodine držali transparent na kome se pretilo sudiji Okružnog suda. Tužilaštvo je zatražilo i da se obave razgovori sa čelnicima Zvezde, koji bi trebalo da kažu da li je na stadion dozvoljeno unošenje pretećih transparenata i da li postoji redarska služba koja je dužna da iste oduzme.

Zvaničnici Zvezde će morati i da razjasne ko je igračima dozvolio da istrče na teren u majicama kojima se podržava lice osudjeno za pokušaj ubistva policajca.

"Nakon dobijanja informacija i obaveštenja Tužilaštvo će obavestiti javnost o daljim koracima koje će preduzeti u vezi sa ovim događajem", navodi se u saopštenju koje je potpisao portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić (na slici).

Navijači Zvezde su na subotnjoj utakmici istakli transparente sa natpisom "Lazoviću, stići će te pravda koju deliš".

Sudija Velibor Lazović je prošle nedelje navijaču Zvezde Urošu Mišiću izrekao zatvorsku kaznu od 10 godina zbog pokušaja ubistva žandarma Nebojše Trajkovića na utakmici "crveno-belih" i Hajduka iz Kule u decembru prošle godine.

Podršku Mišiću na utakmici sa Jagodinom izrazili su i fudbaleri Zvezde, koji su na teren izašli u majicama sa natpisom "Pravda za Uroša".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: