Arsenal ponovo na vrhu

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Ponedeljak, 12.11.2007.

23:35

Default images

Fudbaleri Arsenala vratili su se na čelo engleske Premijer lige pošto su u poslednjem meču 13. kola savladali Reding u gostima 3:1. Strelci za „Tobdžije“ bili su Flamini, Adebajor i Hleb, dok je jedini gol za ekipu Stiva Kopela postigao Niki Šori u finišu meča. Arsenal je sada poravnat na vrhu tabele sa Mančester Junajtedom, ali ima meč manje.

Iako su mediji u Britaniji spekulisali da bi ekipa Arsenala mogla da padne na gostovanju defanzivnoj ekipi Redinga, Vengerovi „klinci“ su ponovo pokazali karakter. Arsenal 27 utakmica u nizu nije poražen u svim takmičenjima.

Utakmica je počela stativom Adebajora u 4. minutu, a nakon toga je usledio period igre koji je više odgovarao domaćinu, pošto je Arsenal napadao, ali jalovo, pa su pokušaji domaćina bili opasniji. Gunarson je u 31. minutu pokušao odličnim udarcem iz poluvoleja, ali je Almunija krajnjim naporom odbranio.

Ipak, ključan je bio vodeći gol gostiju, samo minut pred odmor. Adebajor je sjajnom loptom pronašao Hleba koji je centrirao, a na pravom mestu našao se Francuz Flamini i gosti su poveli.
AP
Isti igrač imao je prvu priliku u drugom delu, ali je njegov udarac u 50. minutu Haneman nekako izbacio u korner, a samo dva minuta kasnije bilo je 2:0. Bila je to sjajna akcija Arsenala, a gol je nakon asistencije Seska Fabregasa postigao Adebajor. Togoanac je bio strelac i tri minuta kasnije, ali je taj gol poništen zbog ofsajda, isko se na usporenom snimku videlo da nedozvoljene pozicije nije bilo.

To nije obeshrabrilo gostujuće igrače koji su ipak postigli treći gol. U 78. minutu Belorus Aleksandar Hleb praktično se ušetao sa loptom u mrežu nakon što je tri puta obilazio Hanemana. Do kraja je uporni Niki Šori prvo pogodio stativu u 83. minutu, a tri minuta kasnije i gol nakon nekoliko odbitaka u kaznenom prostoru gostiju.

Arsenal i Liverpul su tako i dalje jedine neporažene ekipe, ali tim iz Londona ima tri nerešena rezultata, dok ekipa Rafe Benitesa ima čak šest „ikseva“.

Tabela Premijer lige:

1. Arsenal 30
2. Manchester United 30
3. Manchester City 26
4. Chelsea 25
5. Liverpool 24
6. Portsmouth 23
7. Blackburn Rovers 22
8. Aston Villa 21
9. Everton 20
10. West Ham 18
11. Newcastle United 18
12. Reading 13
13. Fulham 12
14. Tottenham Hotspur 11
15. Birmingham City 11
16. Sunderland 10
17. Middlesbrough 10
18. Bolton Wanderers 8
19. Wigan Athletic 8
20. Derby County 6

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

13 h

Podeli: