Ponedeljak, 31.10.2011.

10:58

Lajović: "Ne smem sad da stanem"

Zahvaljujući odličnim igrama na turniru u Sankt Peterburgu Dušan Lajović je od ove nedelje 180. na svetu, a ističe da je to samo početak.

Izvor: B92, Večernje novosti

Default images

"Osećaj je stvarno fantastičan, a sa jedne strane se osećam potpuno normalno, jer znam da sam se spremao i radio ceo život da bih došao na taj nivo gde mogu da igram ravnopravno mečeve sa asovima iz samog vrha", rekao je Lajović za "Večernje novosti“.

Lajović je u Sankt Peterburgu došao do četvrtfinala i ističe da ima veliku podršku Novaka Đokovića, ali i Janka Tipsarevića i Viktora Troickog.

Dobijam puno saveta od tih sjajnih momaka, koji su mi takođe i uzori. Čestitali su mi na rezultatima, ali su mi rekli da moram da nastavim još mnogo da radim i da ne smem da se zadovoljim ovim rezultatima, jer mogu još mnogo više da napravim“, naglasio je Lajović.

Lajović će do kraja sezone odigrati još jedan čelendžer u Ženevi, a 2012. će početi verovatno u Čenaju, a posle ide u kvalifikacije za Australijan open, sve to u cilju ulaska među 100 najboljih na svetu.

Mislim da mi je potrebno da zadržim konstantnost koju sam imao na turnirima u Rusiji i to će mi biti zadatak za narednu sezonu. Dosta je teško probijati se na ATP listi, ali sam na kraju svake sezone ostvario cilj koji sam sebi postavljao na početku godine i koji sam mislio da je realan. Nadam se da će tako biti i dalje“, zaključuje Lajović.

Pripreme za narednu sezonu Lajović će imati u Keniji, zajedno sa Tipsarevićem.

O pripremama u Keniji sam se dogovorio sa Jankom i sa našim zajedničkim menadžerom Dirkom Hordorfom. Sigurno će mi to mnogo značiti, jer se radi intenzivno i kvalitetno i pomoći će mi da još sazrim kao igrač i da poboljšam svoju igru u nekim segmentima, pogotovu što će tamo biti sve iskusniji teniseri, koji su duže vreme bili među 100 najboljih“, istakao je mladi srpski teniser.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

20 h

Podeli: