Sreda, 25.06.2008.

13:08

IO FSS: U MSL ostaje 12 klubova

Izvor: B92, Beta

Default images

U Fudbalskoj Superligi i sledeće sezone će se takmičiti 12 klubova, pošto je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije odbio da proširi ligu. Incijativu za proširenje pokrenula je Zajednica prvoligaša, uz podršku timova koji su prošle sezone ispali iz lige, pre svih Bežanije, poslednjeplasriane ekipe u sezoni 2007/08, koja je bila najglasnija u zahtevima da se liga proširi.

Superliga će tako ostati na 12 klubova, ali je Fudbalski savez Srbije zadržao ranije donetu odluku da se liga od sezone 2009/2010 proširi na 16 timova. Tako će sledeće sezone samo jedan tim ispasti iz Superlige, a u isto vreme čak pet članova Prve lige Srbije će dobiti status superligaša.

"Protiv predloga za proširenje glasalo je 15 od 16 prisutnih delegata, a samo je Dragan Đordjević bio uzdržan. Time smo stavili tačku na ovo pitenje", rekao je na konferenciji za novinare potpredsednik FSS-a Tomislav Karadžić.

Karadžić je dodao da je protiv predloga o proširenju lige na kraju glasao i predsednik Zajednice superligaša Dragan Bulić, koji se na takav potez odlučio pošto su mu predočeni argumenti za ostanak lige na sadašnjem broju klubova.

Bulić je, medjutim, pre konferencije za novinare rekao da je Zajednica još jednom preglasana.

"Vodili smo se isključivo sportskim motivima. Želeli smo da takmičenje učinimo interesantnijim. Ovako će mnogi centri ostati bez fudbala, a ne znam kome je to u interesu", rekao je Bulić i izrazio očekivanje da će nova fudbalska vlada imati više razumevanja za Zajednicu.

Karadžić je takođe pretpostavio da će Zajednica ponovo pokrenuti isto pitanje po završetku izbora u FSS-u. "Liči mi na to", rekao je Karadžić.

Nova sezona u Superligi počinje 16. avgusta, a jesenji deo sezone završiće se 10. decembra. Prolećni deo sezone počeće 21. februara i trajaće do 30. maja.

Samo jedan superligaš će izgubiti taj status, u 'elitu' će ući pet članova Prve lige Srbije (ponovo 18 timova u tom takmičenju), a dve najlošije ekipe iz drugog ranga će se u baražu boriti za opstanak. Plasman u Prvu ligu automatski će izboriti pobednici četiri grupe Srpske lige, dok će još dva tima ići u baraž.

Uz odluku o broju klubova u Superligi naredne sezone, Izvršni odbor Fudbalskog saveza je odredio i termin Izborne skupštine te organizacije. Izabran je 15. jul, kada će biti poznato novo rukovodstvo srpske kuće fudbala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: