Nova vest
Vaterpolo

Petak, 31.07.2009.

15:19

Udovičić: "Pokušaćemo da pobedimo"

Srpski vaterpolisti sastaće se u subotu od 21 sat u Rimu sa Španijom u borbi za titulu svetskog prvaka.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Selektor Dejan Udovičić izjavio je da "odlično poznaje protivnika u finalu i da će negova ekipa pokušati da pronađe snage da ostvari još jednu pobedu". Kapiten ekipe Vanja Udovičić rekao je da "jedva čeka finalni meč".

“Znamo se odlično. Španija je ekipa iskusnih igrača. Mi smo želeli ovu utakmicu, ne treba da govorim o motivu. Uradili smo već dosta, znam da to mnogi u Srbiji cene ali pokušaćemo da pronađemo snage i da stignemo do još jedne pobede”, kaže Dejan Udovičić.

Finalisti su već odigrali jedan međusobni duel u Rimu, u prvom kolu, kada je Španija posle nekoliko preokreta pobedila sa 11:9. Španci su na tom meču imali vođstvo od 4:1. Srbija je stigla rezultat i preokrenula na 8:7, ali su u finišu bolji bili izabranici Rafe Agilara.

Za razliku od Srbije, Španija je imala daleko lakši put do finala. Slobodni u osmini, u četvrtfinalu su bili bolji od Kanade 11:4, da bi u četvrtak u uzbudljivom polufinalnom susretu savladali SAD.

Prvo da se mi pogledamo i odigramo ono što smo zamislili. Španija ima odlične igrače. Molina, Perez, Perone, Vales, Garsija, ali i mi smo pokazali da imamo kvalitet i da ipak vredimo. Do sada smo igrali kako treba. Jedva čekam meč, energija je velika, pokazaćemo karakter, učinićemo sve da budemo pobednici“, kaže kapiten Vanja Udovičić.

Kada mnogi nisu verovali u nas smatrao sam da ova ekipa može mnogo.Prezadovoljan sam uradjenim ali sve je to za nama. Sada igramo finale i tu nema nikakve filosofije. Pobeda donosi zlato, učinićemo sve da obradujemo naciju još jednom“, kaže Andrija Prlainović.

Ne patimo od statistike, tradicije. Gledamo samo sebe. Odigrali smo nekoliko iscrpljujućih, velikih utakmica. Pobede su nam unele samopouzdanje, ali sada razmišljamo samo o finalu.Već ovo je dosta ali niko ne ulazi u meč za zlato da bude epizodista. Videlo smo Špance, pamtimo prvo kolo ali je ovo jedan potpuno novi meč“, komentar je Duška Pijetlovića.

Kod Španaca vlada optimizam, uz poštovanje prema reprezentaciji Srbije.

Znam da imaju ogromnu želju za pobedom ali verujem u naše iskustvo. Ne bojim se protivnika mada je zaista izvanredan“, kaže selektor Španije Rafa Agilar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu