Švajnštajger: Traka ne menja ništa

Novi kapiten reprezentacije Nemačke Bastijan Švajnštajger rekao je da mu nova uloga neće puno promeniti njegov odnos prema nacionalnom dresu.

Izvor:

Sreda, 25.03.2015.

13:41

Default images
Beta/AP

Švajnštajger je kapitensku traku nasledio od klupskog kolege Filipa Lama, koji je u julu završio reprezentativnu karijeru.

"Kapitenska traka ništa ne menja. Takav sam tip igrača, mislim da je za uspeh potrebno da imate svih 11 kapitena na terenu. Sve uspehe ostvarili smo jer smo imali takav pristup. Nova uloga ne menja mnogo", rekao je Švajnštajger.

On je dodao da je tokom karijere imao čast da igra zajedno sa mnogim uglednim kapitenima.

"Neću nikoga da kopiram. Svaki kapiten ima nešto posebno. Naravno da je ovo velika obaeveza, ali i izazov. Bio sam kapiten i ranije, ali sada sam to zvanično", rekao je 30-godišnji fudbaler sredine terena.

Švajnštajger je za Namačku debitovao 2004. godine i do sada je na 108 utakmica postigao 23 gola.

Sa 'Pancerima' je osvojio titulu svetskog prvaka na Mundijalu u Brazilu, dok je na prethodna dva Svetska prvenstva, 2006. i 2010. bio treći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: