Zvezda 3:1, Luka Jović razbio maler

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su i u drugom meču na pripremama u Kopru, pošto su savladali slovenačkog drugoligaša Ankaran – 3:1 (3:1).

Izvor:

Subota, 24.01.2015.

17:49

Default images
StarSport

Crveno-beli su u prvoj proveri pred nastavaka sezone bili sigurni protiv Tolmina (3:0), dok će 27. januara odigrati poslednji kontrolni meč protiv Kopra.

Svi golovi viđeni su u prvih 45 minuta, a Zvezda je već posle 15. minuta rešila pitanje pobednika. Najpre je precizan bio Luka Jović u šestom minutu, da bi Nenad Gavrić i novajlija Džožua Parker overili trijumf.

Jedini gol za domaće, koji nisu imali previše šansi, viđen je u 39. minutu posle udarca iz ugla.

Ekipa aktuelnog šampiona Srbije se 28. januara vraća u Beograd, a posle nekoliko dana planiran je polazak za Tursku na drugi deo priprema, gde je na programu pet novih testova.

U međuvremenu, fudbalski klub Crvena zvezda odložio je predstavljanje reprezentativca Crne Gore Vladimira Jovovića, iako je za subotu bila zakazana njegova promocija.
StarSport
Crvena zvezda: Rajković, Cvetković, Luković, Pavićević, Anđelković, Grujić, Stojanović, Savićević, Gavrić, Jović, Parker

Igrali su još: Manojlović, Planić, Jovamović, Lazić, Đorđević, Ristić, Bosančić, Avramovski, Lazović, Antić, Despotović

Zvezda je očekivano preuzela kontrolu od samog starta meča, da bi već u šestom minutu stigla do vođstva. Terenska inicijativa je donela korner, posle kog je usledila gužva u kaznenom – gde se najbolje snašao 17-godišnji Luka Jović i napokon prekinuo golgeterski post.

Samo dva minuta kasnije novajlija Džošua Parker je propustio šansu da iskoristi dobar centaršut Gavrića, da bi reprezentativac Antigve i Barbude 180 sekundi kasnije odložio loptu do Jovića, posle sjajnog pâsa Stojanovića, međutim najmlađi strelac u istoriji Crvene zvezde nije uspeo da zahvati loptu.
StarSport
Nastavila je ekipa Nenada Lalatovića u istom ritmu, u 13. minutu je kombinacija Stojanović-Parker bila uspešna. Ovoga puta je Parker prosledio loptu do Gavrića, a ovaj je sa 16 metara poslao u mrežu. Evidento je bilo da je tim iz Beograda daleko kvalitetniji, a već u 15. minutu bilo je 3:0.

Gavrić se ovoga puta našao u ulozi asistenta, a prvenac u dresu Zvezde postigao je Parker. Domaći su zatim uspeli da stvore nekoliko solidnih akcija, Rajković je uspevao da interveniše, ali ne i u 39. minutu, kada je Ankaran smanjio posle kornera 3:1. Tim rezultatom otišlo se na odmor.

Drugo poluvreme donelo je nešto slabiji tempo, da bi Zvezda prvi put zapretila u 52. minutu preko Bosančića, a opasan pokušaj imao je i Avramovski, posle lepog solo prodora Lazovića. Zatim su domaći zapretili sa distance, Manojlović je bio siguran, a onda je Darko Lazić zaradio crveni karton zbog rasprave sa glavnim arbitrom.

Do kraja susreta, najbolju priliku propustio je Đorđe Despotović, pošto je posle kornera Antića pogodio stativu. Poslednji pokušaj imao je Lazović, posle pokušaja Despotovića, ali nije pogodio gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: