Sreda, 01.10.2014.

14:56

Porto izgubio 2:1!? Zaista?

Fudbalski klub Porto oštro je reagovao na to da su dva portugalska medija objavila pogrešan rezultat utakmice sa Šahtjorom u Donjecku.

Izvor: JT

Default images

Porto je u drugom kolu Lige šampiona igrao 2:2 sa Šahtjorom, a konačan rezultat postavio je Džekson Martines u nadoknadi vremena. Samo nekoliko minuta ranije Martines je iz penala vratio Porto u igru, pošto je Šahtjor vodio od 52. minuta golom Aleša Tejšeire, da bi prednost domaćeg tima udvostrukio Luiz Adrijano.

Međutim, televizija SIC Notisijas je u trenutku kada je utakmica bila već gotova, u 22.07 po portugalskom vremenu, objavila da je Porto poražen sa 2:1.

Takođe, sajt Maisfutebol je tokom trajanja utakmice objavio da je Šahtjor poveo sa 3:1 u 89. minutu, a strelac je bio Ilsinjo. Naravno, to je bio ‘fantomski’ gol.

Porto žali zbog toga što ovakve greške nastavljaju da se ponavljaju, a izveštavanje o porazima koje ne postoje štete ugledu kluba. Shvatamo želju, volju i emociju, ali to nije novinarstvo. U demokratskom društvu, moramo da prihvatimo svačija mišljenja i znamo da nacionalni mediji sramno izveštavaju o Portu, ali jednostavno nije ni razumljivo, ni prihvatljivo da se činjenice menjaju”, stoji u saopštenju Porta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: