"Primera želi 500 najboljih igrača"

Španska liga nastavlja dominaciju u prelaznom roku, ali astronomski transferi Suaresa i Rodrigesa samo su najava onog što sledi.

Izvor: B92

Sreda, 30.07.2014.

18:29

Default images

Predsednik La Lige (Primera i Segunda) Havijer Tebas želi totalnu dominaxciju španskog klupskog fudbala.

Tri najveća kluba sa Pirineja ostvarili su niz velikih transfera u kojima su iz konkurentskih liga doveli Suaresa, Krosa, Mandžukića i Rodrigesa, i zadržali Grizmana kojeg su želeli mnogi evropski klubovi.

„Nećemo stati. Želimo najboljih 500 igrača“, kaže ambiciozni Tabas. „Nemoguće je porediti našu ligu sa engleskom iz komercijalne perspektive, ali dajemo sve od sebe da im se približimo koliko god možemo. Cilj nam je da najbolji klubovi i najbolji igrači na svetu budu ovde“.

Iako Premijer liga ima mnogo unosniji TV ugovor od Primere, način na koji se taj novac raspoređuje između klubova je potpuno različit – u Engleskoj se deli u rasponu 2 na 1 između prvog i poslednjeg na tabeli, dok u Španiji Real i Barselona dobijaju više od trećine ukupnog novca (u proseku ta dva kluba dobiju kao 13 nepovlašćenih ekipa zajedno).

La liga razvija i strategiju širenja popularnosti na nove regione, pre svih Aziju, sa ogromnom populacijom koja tek otkriva fudbal, i posebno Severnu Ameriku, gde je sve veći procenat stanovnika latinskog porekla i govori španski. Tim povodom Tabas je prošle nedelje održao seriju sastanaka u San Fransisku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: