PAOK i Rapid pred isključenjem

Evropska fudbalska unija kaznila je solunski PAOK i Rapid uslovnim kaznama na tri godine na zbog ponašanja navijača tokom prvog meča plej-ofa za Ligu Evrope.

Izvor: JT

Utorak, 28.08.2012.

12:09

Default images

Vladajuće telo evropskog fudbala takođe je solunski klub kaznila sa tri utakmice igranja bez prisustva publike i novčanom kaznom od 150.000 evra.

Rapid je, s druge strane, jednom utakmicom igranja pred praznim stadionom i sa 75.000 evra.

To ujedno znači da će klub koji pobedi u dvomeču moći da igra u Ligi Evrope ove sezone, ali da će u slučaju novih incidenata navijača oba kluba u naredne tri godine odmah stupiti na snagu suspenzija iz evropskih takmičenja.

U prvom meču, PAOK je pobedio bečki klub sa 2:1, a taj duel obeležio je sukob navijača oba tima još pre prvog sudijskog zvižduka. Desetine navijača domaćeg tima ušlo je na teren pošto su navijači Rapida prethodno na njih bacali baklje.

Portparol solunskog kluba Kirijakos Kirijakos rekao je da će PAOK iskoristiti pravo na žalbu u narednim danima, a isto su najavili iz Rapida.

Kazna o igranju bez publike što se tiče bečkog kluba neće biti primenjena za revanš meč koji se igra u četvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

15 h

Podeli: