Ko će biti prvi posle Vimbldona?

Približava se Vimbldon, treći Grend slem turnir u sezoni, i sve je više spekulacija o tome ko će posle „nezvaničnog prvenstva sveta“ biti prvi teniser na svetu.

Izvor: SO

Sreda, 20.06.2012.

21:19

Default images

U igri su trojica tenisera – Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer, a najveće šanse ima branilac titule Đoković. Kada bi se sada oduzeli poeni sa prošlogodišnjeg Vimbldona, Đoković bi imao 1205 bodova prednosti ispred Federera i 1420 bodova više od Nadala.

Trenutno stanje na ATP listi:
1. Novak Đoković 12.280
2. Rafael Nadal 10.060
3. Rodžer Federer 9.435

Na prošlogodišnjem Vimbldonu Novak je kao šampion osvojio 2000 bodova, Nadal je za plasman u finale nagrađen sa 1200 bodova, a Federer je zaustavljen od Conge u četvrtfinalu i osvojio je samo 360 bodova. Kada bi se ti bodovi oduzeli, situacija je sledeća:

1. Novak Đoković 10.280
2. Rodžer Federer 9.075
3. Rafael Nadal 8.860
Šta je kome potrebno?

- Đoković sigurno ostaje na prvom mestu ako uđe u finale Vimbldona. Novaku je dovoljno i polufinale za ostanak na ’broju jedan’ pod uslovom da Federer ne uzme titulu.
- Federer i Nadal moraju da osvoje Vimbldon kako bi imali bilo kakve šanse da prestignu Đokovića.
- Federer će biti prvi ako osvoji Vimbldon, a Đoković ne stigne do finala.
- Nadal će biti prvi ako osvoji Vimbldon, a Đoković stigne najviše do četvrtfinala.

Žreb za Vimbldon održava se u petak, a takmičenje počinje u ponedeljak, uz direktne prenose na TV B92. Srbija će imati pet nosilaca na terenima Ol Ingland Klaba.

Kakvo je Vaše mišljenje – ko će biti prvi teniser sveta posle Vimbldona?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: