Ivanović: Di Mateo da ostane

Fudbaler Čelsija Branislav Ivanović istakao je da bi Roberto Di Mateo trebalo da dobije stalni posao na „Stamford Bridžu“.

Izvor: JT

Nedelja, 29.04.2012.

12:35

Default images

Srpski defanzivac je naglasio da bi takav slučaj trebalo da bude čak i ako ’plavci’ budu poraženi i u finalu FA kupa, ali i Lige šampiona.

Od odlaska Andrea Viljas-Boaša sa klupe Čelsija u martu, Di Mateo je potpuno preporodio klub, koji je pod njegovim vođstvom zabeležio deset pobeda, uz četiri remija i samo jedan poraz, a uz to je i izborio mesto u dva velika finala.

Prema izvorima engleskih medija, vlasnik Čelsija Roman Abramovič bi na klupi ’plavaca’ želeo nekog iskusnijeg menadžera, ali se Ivanović ne slaže sa njim.

U fudbalu je teško gledati daleko u budućnost, ali u ovom trenutku, svi bismo rekli da je Roberto naš menadžer i da zaslužuje taj posao. On je sjajan trener i mi uživamo radeći sa njim. Ako pobedimo u ova dva predstojeća finala, nadam se da će ostati sa nama, ali se nadam da to neće zavisiti od rezultata“, rekao je Ivanović.

Reprezentativac Srbije je istakao da mu se sviđa stil vođenja ekipe bivšeg igrača Čelsija, kao i da je on zaslužan za to što igrači sada igraju sa više samopouzdanja.

Nekoliko prvih mečeva je bilo jako važno za njega, ali i za nas. Počeli smo da igramo da bismo pobedili, nije bilo važno kako ćemo to učiniti. Dao nam je samopouzdanje, dozvolio nam je da osetimo igru, i to je bila naša osnova. Njegova taktika je prirodnija, organizovao je naš tim da bi izvukao ono najbolje iz svakog igrača. Ne tako davno, on je bio odličan igrač i on ima osećaj za fudbal, zna šta će da se desi, i on je zbog toga sjajan“, naglasio je Ivanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: