Igrači u Primeri izglasali štrajk

Asocijacija španskih profesionalnih fudbalera objavila je štrajk za prva dva kola nove sezone u Primeri i Segundi.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.08.2011.

14:29

Default images

Igrači su tražili da se osnuje garantni fond za plate koji bi služio za slučaj da klubovi ne mogu da isplate dugovanja, i neće igrati sve dok se ne potpiše kolektivni ugovor između Asocijacije i klubova pojedinačno.

Naša odluka je jednoglasna i odlučni smo da proglasimo štrajk”, rekao je predsednik Asocijacije španskih profesionalnih fudbalera Luis Rubiales, “Svi igrači u Primeri i Segundi su podržali ovu odluku. Nijedno takmičenje neće početi dok se ne postigne novi dogovor između lige i igrača. U ovakvim stvarima smo iza Evrope, a trenutna situacija je zaista tužna. Ne tražimo više novca, već da ugovori budu ispoštovani. Svi igrači zaslužuju isti tretman, bez obzira za koji klub igraju”.

Nekoliko španskih klubova u poslednjih nekoliko godina se našlo u finansijskim teškoćama i mnogim igračima nisu bile isplaćene sve plate.

Majorka je čak dobila suspenziju iz Lige Evrope prošle sezone, dok se potom Erkules našao na udaru kada je Rojston Drente započeo štrajk pošto pola godine u klubu nije dobio nijednu celu platu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: