Primera: Nove pobede Barse i Reala

Fudbaleri Barselone i Real Madrida zabeležili su nove trijumfe 34. kolu španske Primere.

Izvor: LB

Subota, 24.04.2010.

20:55

Default images

Barsa je savladala poslednjeplasirani Heres sa 3:1, dok je 'kraljevski klub', kao gost, pobedio Saragosu rezultatom 2:1. U poslednjem meču dana Valensija je savladala Deportivo iz La Korunje rezultatom 1:0. Katalonci sada imaju 87 bodova, Real je drugi sa 86, dok je trećeplasirana Valensija sakupila 62 boda.

Fudbaleri Barselone uspeli su da savladaju poslednjeplasirani Heres rezultatom 3:1 i sada mogu da se koncentrišu na revanš meč polufinala Lige šampiona sa Interom, u kome će pokušati da nadoknade dva gola zaostatka iz prve utakmice (3:1). Trener Barselone Pep Gvardiola ostavio je na klupi Lea Mesija, kao i Pikea, ali je na kraju pri rezultatu 2:1, ipak, morao da ih ubaci u igru.

Barsa je veoma brzo stekla dva gola prednosti, zahvaljujući pogodcima Hefrena Suareza u i Tjerija Anrija. Suarez je u 14. minutu iskoristio sjajno dodavanje Ćavija, napravio lukav dribling i preciznim udarcem doveo Barsu u vođstvo. Deset minuta kasnije Anri duplira prednost domaćina posle nesebične asistencije Zlatana Ibrahimovića.

Međutim, samo minut kasnije Heres se vraća u igru golom Maria Bermeha, koji je fantastičnim udarcem savladao golmana Viktora Valdesa. Gosti su nakon toga imali nekoliko dobrih prilika, pa je trener Gvardiola u uvodnim minutima drugog poluvremena odlučio da u igru uvede Mesija i Pikea, umesto Hefrena i Markesa. Gvardiola je mogao da odahne već u 55. minutu, kada je Ibrahimović, postigao treći gol za Barselonu i tako osigurao nova tri boda aktuelnom šampionu. Prethodno je Jaja Ture odlično prošao po levoj strani i omogućio laku završnicu švedskom reprezentativcu. Heres je meč završio sa devet igrača pošto su u poslednjim trenucima utakmice isključeni Alustiza i Oreljana.

Real je do veoma važne pobede, koja ga je ostavila u trci za titulu, stigao golovima dvojice rezervista, veterana Raula i Brazilca Kake, dok je pogodak za Saragosu postigao Adrijan Kolunga.

Gosti su poveli tek u 50. minutu golom Raula, koji je u igru ušao u 15. minutu, umesto povređenog Rafaela Van der Varta. Prethodno je Portugalac Kristijano Ronaldo u padu asistirao legendarnom napadaču za njegov 228 pogodak u dresu ’kraljevskog kluba’. Raul je nakon toga, zbog povrede, napustio teren, pa je umesto njega u igru ušao mladi Karim Benzema.

Međutim, 11 minuta kasnije domaći uspevaju da izjednače preko Kolunge, koji je na najbolji način iskoristio dodavanje Abela Agilara i hladnokrvno prevario golmana Ikera Kasiljasa. Taj pogodak stavio je Madriđane pod veliki pritisak pošto je Barselona u prethodnom meču savladala Heres (3:1), pa je u tim trenucima imala tri boda prednosti.

Real u završnici meča, ipak, stiže do veoma važne pobede, pošto se povratnik u tim Kaka, u 82. minutu, sjajno snašao posle nove asistencije Ronalda. Brazilac se tako na najbolji mogući način vratio na teren posle pauze od šest nedelja zbog povrede prepona. On je u igru ušao u 75. minutu umesto Fernanda Gaga.

Srpski reprezentativac Ivan Obradović odigrao je ceo meč za Saragosu.



U poslednjoj utakmici odigranoj u subotu Velensija je na svojoj ’Mestalji’ ostvarila minimalnu pobedu u duelu sa Deportivom. Gol odluke postigaio je David Vilja u 34. minutu iz penala. Prethodno je Ze Kastro igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Valensija je meč završila sa deset igrača, pošto je u poslednjim trenucima meča isključen Ruben Baraha, koji je u igru ušao u 62. minutu. Reprezentativac Srbije Nikola Žigić nije bio u timu Valensije.

Valensija je nakon novog trijumfa ostala na trećem mestu na tabeli sa 62 osvojena boda, dok je Deportivo znatno umanjio svoje šanse da naredne sezone izbori plasman u Evropu. Tim iz La Korunje trenutno zauzima deveto mesto na tabeli sa 44 boda, pet manje od šestoplasiranog Viljareala, koji ima meč manje.

Primera, 34. kolo:

Subota:
Barselona – Heres 3:1
Suarez 14, Anri 24, Ibrahimović 56 - Bermeho 25
Saragosa – Real Mardid 1:2
Kolunga 61 - Raul 50, Kaka 82
Valensija – Deportivo 1:0
Vilja 34 (pen)

Nedelja:
17:00 Almerija – Espanjol
17:00 Maljorka – Malaga
17:00 Santander – Viljareal
17:00 Sporting Hihon – Valjadolid
19:00 Atletiko Madrid – Tenerife
21:00 Hetafe – Sevilja

Ponedeljak:
21:00 Osasuna – Atletik Bilbao

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: