Odakle pare?

Mnogi se pitaju odakle Finiks Sansima prostora u budžetu, odnosno "seleri-kepu", da priušti Kevina Durenta (i Ti- Džeja Vorena)?

Izvor: PT

Četvrtak, 09.02.2023.

11:35

Default images

Računica je sledeća:

Počnimo od budžeta, Finiks Sansi su pre Kevina Durenta bili u nedozvoljenom minusu od 17 miliona, što znači da su na porez na luksuz plaćali oko 35 miliona.

Mnoge ekipe izbegavaju da budu u minusu, pošto im se dug prema ligi dvostruko, trostruko, a nekada i za četiri-pet puta povećava, pa umesto cifre od 17 miliona plaćaju 35.

Na primer, Voriorsu "probijaju" budžet za 39 miliona dolara, što ih na kraju košta 170 miliona – za sezonu!

Vratimo se Durentu (i Vorenu). Durentova plata opterećuje budžet za 44 miliona dolara, Vorenova za 1.800.000, ali kako su Sansi u trejd uključili Bridžisa (21M$), Kraudera (10M$) i Džonsona (5.8M$), to znači da će im u budžet ući dodatnih devet miliona.

Dakle, na gorenavedenih 17.000.000 dodaje se još devet miliona, što znači da su Sansi sada 26 miliona evra u nedozvoljenom minusu.

Kao što znate, zbog poreza na luksuz taj iznos se uvećava, te će Finiks ligi morati da plati oko 71 milion – 35.000.000 više nego što su plaćali pre Durenta (i Vorena).

Novi vlasnik Finiksa Met Išbija nedavno je izjavio da ga ne zanima koliko će novca dati i da mu je najvažnije da ekipa osvoji titulu – ovim potezom pokazuje da stoji iza reči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: