UCL: Benfika - Liverpul, "gusto"

Izvor: Zoran Panjkoviæ

Utorak, 21.02.2006.

13:47

Default images

Iako je šampion Portugala izgubio čak tri utakmice u poslednja četiri kola nacionalnog šampionata, sa nestrpljenjem i u dobroj atmosferi dočekuje novi izazov – dvomeč sa šampionom Evrope, Liverpulom.

Trener Ronald Kuman smatra da uprkos lošoj formi Benfike, dokazivanje u Ligi šampiona je „nešto posebno“:
“Krizu rezultata ostavljamo iza sebe, jer ovo je prava prilika da pokažemo koliko vredimo“, kaže Kuman.

U klubu smatraju da je teže savladati Liverpul, nego pobediti Mančester junajted, koga je Benfika eliminisala u poslednjem kolu takmičenja po grupama:
“Junajted ima jače individualce, ali kod Liverpula ćemo igrati protiv celog tima. Imaju veoma agresivnu sredinu terena, sjajno su iskombinovali španske i engleske fudbalere i igraju 4-4-2. Biće teže“, rekao je trener Benfike. Iako poštuje činjenicu da je Liverpulova odbrana u grupi primila samo jedan gol, on je izrazio nadu da bi u utorak ona mogla da ima loš dan, baš kao pre izvesnog vremena, kada je protiv Lutona primila 3 gola. Benfika večeras bez povređenih Mikolija i Djovanija, ali sa Roberom i Simaoom.

Liverpul je Dan zaljubljenih učinio nepodnošljivim londonskom Arsenalu, a protekli vikend Mančester junajtedu. Ekipa je puna samopouzdanja, ali Rafa Benitez spušta loptu na zemlju pred gostovanje u Lisabonu.
“Jesmo puni optimizma, ali nismo puni sebe. Odigrali smo odlično dve utakmice protiv velikih rivala, ali naši trijumfi ne umanjuju respekt prema narednom protivniku“, rekao je Benitez. On očekuje prepun „Luž“ i maksimalno motivisanog domaćina:
“Nisu u formi, ali Liga šampiona je posebno takmičenje. Biće teško, jaki su u skoku i nije nam samo Simao „noćna mora““, upozorava Benitez.

U ekipu se vraća Ćabi Alonso, a sa klupe će startovati Robi Fauler, koji se poslednji put pojavio u Ligi šampiona, sada već davne 2001. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: