Maradona: Federer broj jedan, a Đoković je fenomen

Dijego Armando Maradona izneo je u eksluzivnoj priči za B92web mišljenje o tome ko je “apsolutni broj jedan“ kada je u pitanju svetski tenis.

Izvor: B92

Utorak, 20.12.2016.

11:00

Maradona: Federer broj jedan, a Đoković je fenomen
Getty Images

Savremenici smo najboljeg srpskog sportiste u istoriji Novaka Đokovića, inače velikog prijatelja ’Malog zelenog’, pa smo imali privilegiju da pratimo njegov put od onih najmanjih turnira, pa sve do najglamuroznijih i najvećih arena, borilišta u svetu ’belog sporta’.

Takođe, rivali dvostrukom najboljem sportisti planete bili su igrači koji su, dok se on tek probijao, već upisali svoje ime u gotovo sve teniske knjige i almanahe – Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Kada u celu računicu dodamo trenutnog ’kralja’ Endija Marija, ali i, između ostalih, Endija Rodika, Huana Martina del Potra, Lejtona Hjuita i Stana Vavrinku – nema sumnje da mnogi sa pravom aktuelnu eru smatraju i opisuju je kao ’zlatnu’.

Ipak, za mene postoji samo jedan broj jedan, a to je Rodžer Federer. Apsolutni broj jedan, po mom mišljenju. Ali smatram da je Đoković fenomen, počinje počinje priču ’El Pibe’ za B92.

Pred vama je drugi deo priče s po mnogima najboljim igračem svih vremena – ukoliko ste propustili premijernu epizodu možete pogledati OVDE, a do kraja nedelje vas očekuje još tema, od Kusturice i Kastra, preko Zvezde i Marakane, do karijere, kuće, porodice i novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: