Grbić pred Ruse: Da krenemo kao prošle godine

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije u petak igra utakmicu prvog kola Svetske lige sa Rusijom.

Izvor: B92

Petak, 17.06.2016.

10:18

Grbić pred Ruse: Da krenemo kao prošle godine

Meč u Kalinjingradu počinje u petak u 19.10 po našem vremenu, a u grupi C prvog vikenda Svetske lige su i Bugarska i Poljska.

Srbija će u drugom kolu igrati sa Bugarskom (subota, 16.40), u trećem je protivnik selekcija Poljske (nedelja, 16.40).

"Svaki set, svaki poen, svaka utakmica nam je važna, sa takvim stavom moramo da uđemo u meč sa Rusijom. Zanimljivo, i prošle godine smo krenuli od duela sa domaćinom i ispalo je dobro. Ne znam u kom će oni sastavu igrati, videćemo tek kada izađemo na teren, ali je fokus na nama i našoj igri. Mislim da smo dobro radili i sa smo spremni i verujem da će se to videti na terenu," rekao je pred duel sa Rusijom selektor odbojkaša Srbije Nikola Grbić.

Reprezentacija Srbije igra 19. put u Svetskoj ligi a do sada je osvojila pet srebrnih i tri bronzane medalje.

Posle devet kola u tri vikenda i tabele sa svim rezultatima svih reprezentacija koje učestvuju, pet najboljih ekipa će, uz domaćina završnog turnira, Poljsku, igrati za trofej Svetske lige, od 13. do 17. jula u Krakovu.

U međuvremenu, drugi vikend Svetske lige dovodi u beogradsku halu Aleksandar Nikolić selekcije Brazila, Irana i Bugarske (23 - 25. jun), na trećem vikendu Srbija gostuje u Teheranu, gde osim Irana, igraju i Argentina i Italija (1 - 3. jul).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: