Nova vest
Tenis

Utorak, 01.09.2015.

22:18

Federer prepustio pet gemova Majeru

Drugi teniser sveta Rodžer Federer rutinski se plasirao u drugo kolo US Opena, trijumfom nad Argentincem Leonardom Majerom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Matt Rourke

Švajcarac je protiv Majera slavio sa 6:1, 6:2, 6:2, posle jdnog sata i 17 minuta igre.

Federera u drugom kolu očekuje duel sa pobednikom susreta između Kipranina Markosa Bagdatisa i Stiva Darsisa iz Belgije.

Švajcarski teniser je bez problema rešio prvi izazov na prvom Gren slemu sezone, a Majer nijednog trenutka nije uspeo da ga ugrozi. Federer je sve vreme kontrolisao rezultat, a po dva brejka u svakom od setova bilo mu je i više nego dovoljno da brzo završi duel sa Argentincem.

Federer nije briljirao na prvom servisu, ubacio je samo 65 odsto, ali je zato Majeru prepustio samo sedam poena na njemu. Upisao je 29 vinera, 16 više od svog rivala, a što se tiče neiznuđenih grešaka, Argentinac je imao 18 više od svog rivala. Na kraju, broj ukupnih poena bio je za 34 razlike u korist drugog reketa sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu