Nova vest
Tenis

Nedelja, 29.08.2010.

22:46

Dan prvi: Ana, Bojana i Janko na terenu

U ponedeljak u Njujorku startuje US Open, poslednji Gren slem sezone, a na teren će tokom prvog dana izaći troje srpskih predstavnika.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Svoje mečeve prvog kola u ponedeljak će odigrati Ana Ivanović, Bojana Jovanovski i Janko Tipsarević. Prva na teren će izaći Bojana Jovanovski, koja se sastaje sa Australijankom Anastasijom Rodionovom, a njihov duel je drugi na Terenu 15, na kom program počinje u 11 časova po lokalnom, odnosno 17 po srednjeevropskom vremenu. Njih dve se ranije nikada nisu sastale.

Odmah po završetku Bojaninog meča na istom terenu Janka Tipsarevića očekuje prva prepreka u Njujorku, a to je Oliver Rohus iz Belgije. Tipsarević i Rohus su se do sada sastajali pet puta, a Belgijanac vodi sa 4:1 u pobedama, ali su poslednji meč odigrali još na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Na startu US Opena Ivanovićeva se sastaje sa Ruskinjom Ekaterinom Makarovom, sa kojom do sada nikada nije igrala. Meč srpske i ruske teniserke je poslednji, četvrti na glavnom terenu. Program na tom terenu otvoriće ovogodišnja osvajačica Rolan Garosa Frančeska Skijavone, koja je postavljena za šestog nosioca, protiv Japanke Ajumi Morite, a posle nje srediće meč petog nosioca u muškoj konkurenciji Šveđanina Robina Soderlinga i Andreasa Hajder-Majrera iz Austrije i Amerikanca Tejlora Denta i Alehandra Falje iz Kolumbije.

Velika uzbuđenja sigurno će biti viđena na terenu “Artur Eš”, na kom program u 17 časova po srednjeevropskom vremenu otvaraju domaća teniserka Melani Udan i Ukrajinka Olga Savčuk. Posle njih će odbranu titule na US Openu započeti Kim Klajsters protiv Mađarice Greta Arn, dok će dnevni program na tom terenu zatvoriti Endi Rodik protiv Stefana Robera iz Francuske.

Večernji program na “Artur Ešu”, koji počinje u 1 posle ponoći po srednjeevropskom vremenu, a 19 po lokalnom, otvoriće Venus Vilijams protiv Italijanke Roberte Vinči, dok će poslednji meč dana na tom terenu odigrati trenutno drugi teniser sveta Rodžer Federer, kojeg na startu ovogodišnjeg US Opena očekuje duel sa Brajanom Dabulom iz Argentine.

Na drugom po veličini stadionu pod nazivom “Luis Armstrong”, prvi meč, s početkom od 11 časova po lokalnom vremenu odigraće šesti nosilac Rus Nikolaj Davidenko i domaći teniser Majkl Rasel. Potom će slediti meč Slovakinje Danijele Hantuhove i bivše prve teniserke sveta Dinare Safine iz Rusije, posle kojih će na teren izaći Samanta Stosur iza Australije, peti nosilac, koja se sastaje sa Ruskinjom Jelenom Vesninom. Program na tom terenu zatvaraju Australijanac Lejton Hjuit i Pol-Anri Matiju iz Francuske, čiji meč sigurno neće početi pre 17 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu