Nova vest
Tenis 11

28.5.2024.

17:00

Henman: Videćemo sasvim drugačijeg Novaka

Tim Henman, višestruki polufinalista Vimbldona, uopšte nije zabrinut igrama Novaka Đokovića.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI

Najbolji teniser sveta od 20.15 započinje misiju odbrane pehara na Rolan Garosu protiv Francuza Pjer-Iga Erbera.

Henman je u izjavi za Eurosport naglasio da ćemo videti "potpuno drugačiju verziju" Novaka na ovom turniru u odnosu na neke prethodne.

"Ovo je klasičan slučaj one izreke, 'forma je privremena, klasa je večna'. Sa tim iskustvom, Đoković ne mora da brine oko toga šta je bilo u proteklih četiri ili pet meseci, može samo da se koncentriše na prvi meč. Sve može da klikne za njega u razmaku od svega nekoliko setova. Voli izazove kada se bori sa problemima, kada je publika protiv njega. Tad je njegov fokus, njegova koncentracija još veća", smatra Tim.

Novak u meč ulazi sa skorom 14-6 od početka sezone i bez ijednog finala.

"Ne zavarava me statistika pre ovog turnira. Bolje od ostalih zna šta he potrebno da se osvoji grend slem i ako prođe kroz prvih nekoliko mečeva, i dalje je jedan od favorita. U ovoj fazi karijere i sa svim što je postigao na slemovima, bitni su samo veliki turniri. Postoje i drugi događaji, neka velika takmičenja, ali na njemu je samo da drži da sve funkcioniše kako treba. Ima iskustvo. Iako nije igrao dobro ove godine, ne osećam nikakvu paniku. Zna šta mora da radi, biće jako koncentrisan da ostvari svoj plan. Bilo je perioda kada su mu pažnju odvlačile neke druge stvari, ali mislim da ćemo videti drugačijeg Đokovića i ne bih bio iznenađen da počne veoma rano da pravi momentum na ovom turniru", zaključio je Henman. 

Podeli:

Komentari 11

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Ovo je rizik po mentalno zdravlje"

Glavni hirurg u američkoj vojsci, Vivek Murti, kaže da bi društvene mreže trebalo da budu obeležene upozorenjima o potencijalnom uticaju na zdravlje, kao cigarete.

Engadget

10:00

1 h

Novo Sport Video Menu