Nova vest
Tenis

Petak, 31.08.2007.

13:18

US Open, dan četvrti

Izvor: Nikola Olić

Autor:Nikola Olić

Default images

Četvrti sunčani dan za redom, vremenski uslovi na US Openu su mnogo bolji nego prošle godine. Sponzori svake godine za publiku izmisle nešto novo, i Heinekenu ovi vreli dani perfektno odgovaraju. Opremili su svoje radnike sa mobilnim pivnicama, te vam je hladno osveženje za nekoliko dolara uvek na dohvat ruke.

Današnji raspored je uglavnom popunjen dubl mečevima svih vrsta, i svi glavni i sporedni tereni su u punom jeku od 11 sati ujutro. Na sporednom terenu broj 12 gde su u podne igrali Nenad Zimonjić i Indijac Maheš Bupati protiv ruskog para Kunicin/Tursunov bilo je dovoljno publike da popuni tribine daleko većih stadiona. Ako se uzme u obzir sastav američke teniske publike, stvar je jasna: 2/3 rekreativaca radije igraju dublove. I još od kako su se pravila dublova nedavno promenila da se umesto trećeg seta igra super taj-brejk, svi dubl mečevi traju manje-više oko sat vremena i sve češće se pojavljuju na televiziji. Zimonjić i Bupati ušli su u drugu rundu muškog dubla sa 6:3, 7:5. Vrhunac meča bila je Zimonjićeva bekhend paralela na kraju prvog seta. Da parafraziramo slavnog Milojka Pantića, pocepao je Ruse na vodonik i kiseonik...

Ako detaljno prostudirate karijeru Nenada Zimonjića, videćete šta svi teniseri ovde u Njujorku već dobro znaju, a to je da Nenad neumorno radi da svake godine postane još bolji teniser. U oktobru davne 1993 bio je 954-ti dubl igrač na svetu, u nedelju pred početak US Opena došao je do pozicije broj pet. U svetu tenisa gde pehare podižu mladići i devojke od samo 17 godina, to nije laka stvar. Prošle godine dok je na US Openu novinarima još bio dozvoljen pristup svlačionicama, Zimonjić je često pored sebe imao trenera ili fizioterapeuta koji bi mu ponekad čak u toku intervjua pomagali da se već pripremi za sledeci meč. Plodovi Nenadovog truda bili su vidni na turniru pre US Opena, kad je u Nju Hejvenu osvojio svoju 17-tu titulu karijere. Od tog vikenda, Zimonjićev uspeh vidljiv je svima, posetite www.atptennis.com i pregledajte spisak sa desne strane.

US Open će u petak izgledati upravo kako ga mnogo lokalne novine opisuju: Serbian Open. Novak, Ana i Jelena igraju u toku dana, a za uveče ostaje prava teniska poslastica: petak veče, uporni Janko Tipsarević protiv upornijeg Rafaela Nadala, udarni termin, poslednji meč, najveći teniski stadion na svetu. Đokovićev savet Janku je da Nadala na betonu ne treba previše poštovati. Janko je iskusan igrač, ako sprovede taktiku koju mu je Nole savetovao na samom početku i uzme povređenom Špancu servis negde u prvom setu, to bi moglo biti dovoljno da mu poljulja samopouzdanje. Nole valjda najbolje zna, on ga je poslednji pobedio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve