Vajda za B92: Nije lako pobediti Moju u tri seta

Novak Đoković plasirao se u polufinale US Opena pobedom nad Špancem Karlosom Mojom sa 3:0 u setovima. Trener najboljeg srpskog tenisera, Slovak Marjan Vajda, u razgovoru sa specijalnim izveštačem B92 sa Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država Nikolom Olićem, kaže da je zadovoljan Novakovom partijom u četvrtfinalu, iako smatra da i dalje ima mesta za napredak i govori o narednom protivniku našeg tenisera Davidu Fereru.

Izvor: Nikola Oliæ

Petak, 07.09.2007.

11:51

Default images

"Bila je to odlična partija Novaka. Nije lako pobediti Moju u tri seta, naročito kada se uzme u obzir njegova trenutna forma. Moja igra odličan tenis, ali je Novak svima još jednom pokazao da može da odigra najbolje onda kada je to najpotrebnije, što je odlika vrhunskih tenisera. Mislim da u njegovoj igri i dalje ima mesta za napredak pred polufinale i, nadam se, i finale. Međutim, za sada razmišljamo samo o sledećem meču", rekao je Vajda za B92.

Da li mislite da Novak i dalje ne pruža svoje najbolje partije?

"Ovo je US Open, igra se na tri dobijena seta i potrebna je velika mentalna i fizička snaga. Atmosfera je neverovatno teška i ponekad je ovde nemoguće igrati na najvišem nivou. Pojedini igrači ne mogu da podnesu pritisak iz dana u dan, ali se Novak odlično drži. Nadam se da će u polufinalu biti pozitivniji i bolji".

Za mesto u finalu, Đoković će igrati protiv Španca Davida Ferera, koji je prethodno eliminisao Rafaela Nadala:

"Biće to težak duel. Ferer je definitivno dokazao da može da pobedi Nadala. To je za njega bila velika pobeda, iako Nadal nije bio u najboljoj formi. Španac je veoma motivisan. Novak je, međutim, bolji igrač. Na njemu će biti veliki pritisak, ali Novaku to nikada nije smetalo", kaže Vajda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: