Nova vest
Košarka

Sreda, 08.09.2010.

21:52

Srbija u polufinalu protiv Turske

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće protiv selekcije Turske u polufinalu Svetskog prvenstva.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Domaćin Mundodasketa savladao je u četvrtini finala reprezentaciju Slovenije rezultatom 95:68.

Sa druge strane, izabranici selektora Dušana Ivkovića eliminisali su aktuelnog evropskog i svetskog prvaka Španiju sa 92:89. Polufinalni mečevi Svetskog prvenstva u Turskoj na programu su u subotu.

Najefikasniji u reprezentaciji Turske bio je Ersan Iljasova koji je ubacio 19 poena, dok su na drugoj strani Sani Bećirović i Boštjan Nahbar postigli po 16 poena.

Posle ubedljive pobede nad Francuskom u osmini finala Turska je, uz podršku pune dvorane, bez problema deklasirala i Sloveniju. Domaćin je već na poluvremenu imao 19 poena prednosti (50: 31) i već tada je bilo jasno da će Srbija u polufinalu igrati sa selekcijom Turske.

Slovenci su samo na početku meča poveli, ali su izabranici selektora Bogdana Tanjevića vrlo brzo preuzeli inicijativu i na prvi odmor otišli sa velikih +13 - 27:14.

U nastavku se ništa nije promenilo - Turci su bili dominantni i nijednog trenutka nisu dozvolili protivniku da se vrati u meč. Usledio je još jedan sjajan period igre Turske, koja je na kraju treće četvrtine vodila sa neverovatnih 71:43, što je dovelo u delirijum domaće navijače, dok su Slovenci bili prinuđeni da se pomire sa porazom.

U poslednjoj četvrtini Turci su rutinskui priveli meč kraju i slavili sa ubedljivih 95:68, pa će u polufinalu igrati protiv Srbije, dok selekciju Slovenije očekuje borba za plasman od petog do devetog mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu