Košarka 70

Sreda, 08.09.2010.

21:52

Srbija u polufinalu protiv Turske

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće protiv selekcije Turske u polufinalu Svetskog prvenstva.

Srbija u polufinalu protiv Turske IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

Moljac

pre 13 godina

ZLASTIAREN, hvala na komentaru, kao i Splitskom ditetu. Samo da znate, ja uvek navijam za sve reprezentacije iz nase bivse zemlje, jer jedna smo skola, jedan mentalitet, i samo nas deli zajednicki jezik. Laknuce mi i kada vi vise ne budete govorili da ste prvi put u zivotu navijali za Srbiju, vec kad to bude normalno. Tek tada ce nam svima krenuti u svakom pogledu. Dakle, molim da svi nasi uvek navijaju za Hrvate, a svi vasi za nas, osim kad igramo medjusobno. Pa tako rade Cesi i Slovaci, valjda mozemo i mi, a talentovaniji smo od njih, u svemu, i bicemo i bolji, sem u hokeju.

Hvala, jos jednom.

ZLASTIAREN

pre 13 godina

Prvi sam put gledao Srpsku košarkašku vrstu protiv Španjolaca. Prvi sam puta navijao za Srbiju u nekoj utakmici. Navijao sam zbog toga što su Španjolci prepotentni smr..ovi. A uostalom i Turci su smr..ovi kakvih nema (gade mi se još od neke tamo utakmice koju su nakon što su pobijedili Hrvatsku skakali sudijama po stolovima, unosili se u lica delegatima itd.) Navijao sam i zbog toga šta sam kroz utakmicu dobio pozitivan dojam o reprezentaciji Srbije( čini mi se sve neki mladi, neopterečeni, korektni mladići). Nakon utakmice Hrvatska- Grčka u nogometu ovog utorka koju su grci odugovlačili, zadržavali, ubijali ritam igre, kukavićki postavili bunker i još drugih metoda imali, ponoviti ću onu poznatu da su žabari talijani, španjolci, portugalci i grci jedno te isti smr..ovi u sportu kao uostalom i u životu... Puno puta zamijeramo našima neke izgubljene utakmice u nogometu, rukometu, vaterpolu, košarci itd., jer ne čuvamo rezultat, ne igramo kukavički, nego sve u napad, pa kako ispadne, što je po meni za pohvalu i ljepše ispadne nego način na koji ovi sramotari percipiraju sport.. Navijaću i sutra PROTIV TURSKE.. Lijepi pozdrav iz Pule..

Andrija

pre 13 godina

Za razliku od Spanaca, Turska ce uci rasterecenija protiv nase reprezentacije. Kad dobiju lekciju nece ici kuci ;)

Srbija - RESPECT!!!

uxyzapenje

pre 13 godina

Mislim da je krajnje vreme da Tepic proradi! Koliko god licno ne voleo da ga gledam kada igra, mislim da je prekvalitetan igrac da bi celo prvenstvo odigrao kao do sada...
A u finalu na Amere, Novica, Savan, Keselj, Bjelica i Krle ponavljaju patiju od juce, a Rasic kao protiv Hrvata i jos probudjeni Tepic... i onda 30 sekundi pre kraja, Ameri vode 2 razlike i imaju napad, Paunic zatvara Durenta, a onda u zadnjem napadu Teo trojkom stavlja tacku na i.
Koja bi ludnica bila da se ovo ostvari... Organizovali bi Ameri specijalan vanredni draft samo da pokupe nase igrace :D

sodnik61

pre 13 godina

Mnogo toga zavisi od sudija. To što su dozvoljavali u obrani protiv Slovenije u prvoj i drugoj četvrtini nije baš puno ličilo na košarku. U drugom poluvremenu i Slovenija je pokušala sa agresivnom obranom ali su tada sudije svirale svaki kontakt.
U svakom slučaju pobjeda je zaslužena, ali je utakmica mogla biti bolja. Navijaču za vas, držite se pa šta bude

Milenko

pre 13 godina

sta je sad sta kukate srbi,nikad vi nemozete bez kukanja,a to su domacini,pred njihovim navijacima,imace sudiju itd,pa i vi ste imali navijace na stadionu crvene zvezde,imali ste gardu navijaca koja je najgora ne u evropi nego u svetu pa vas slovenija nadigrala.sve ce ovo da se zavrsi kako ce se zavrsiti ko god osvoji ovo prvenstvo mi se necemo najesti hleba.
(adje, 9. septembar 2010 00:38)

eh covece sta napricha, za razliku od tebe ja sam bio na utakmici srbija-slovenija, pola stadiona su bili slovenci, nadam se da ce neki slovenacki klub da gostuje zvezdi pa da vidis sta je prava armija. Na pomenutoj utakmici nijedna navijacka grupa nije bila, i sad se ti palis tu ,sa druge strane razumem da ti je drago jer ste izvukli bod na marakani jer mi bodom nismo zadovoljni, na kraju ste vi ipak mala slovenija.

SM

pre 13 godina

Lako je biti luzer,podviti rep i predvidjati da svaku narednu utakmicu gubimo pa posle se pljuvati i hvaliti se kako si pogodio,a pobedimo onda super progutas sta si sr.o pa ih hvalis,takvi ljudi ne zasluzuje ovakvu reprezentaciju.Ovi momci su sampioni,po talentu,borbenosti,SRCU...SRBIJA!!!

cacak81

pre 13 godina

^čestitan svin srbima na ovom velikom uspjehu...moran priznat da je ovo prvi put da san skaka iz fotelje kad bi srbija pogodila tricu,ko da igra hrvatska san navija...pozdrav iz splita...
(splitsko dite, 9. septembar 2010 00:17) ^

Majstore Hvala

ofk

pre 13 godina

Trebace mnogo mnogo srece i pravi centri a ne Krstic i Perovic.Nece stalno ulaziti sa 9m i nece vise biti Keseljevih 5-6 i nece biti stalno Popovica i hrvatske koju promasuju bacanja.I sad je tu Tanjevic a ne nauljeni Skarijolo.Pa je tu i 20.000 razjarenih Turaka...sve je tu.Dosao je dan kada staje neosporna Srpska fizikalija i pripremljenost posto nalecu na motivisan domaci tim a to je u ovom trenutku dovoljno.Doslo se do4 najbolje ekipe sto ce ipak dati kakav takav kvalitet u ove zadnje 3 utakmice.Srbija je napravila odredjeni uspeh pobedama i plasmanom u 4 ali to nije ono sto zadovoljava istinske poznavaoce i probirljive sladokusce.Potrebna je dopunska selekcija i promena u vrhu KSS.Velickovic,Bjelica su velika buducnost tu su negde Keselj i Rasic ....za Teodosica i tepica pitajte Dudu

Milanche

pre 13 godina

Turci nisu bolji od Španaca. Dobro se poznajemo i mislim da su šanse 50-50. Ako sudije ne podlegnu pritisku sa tribina, pobeđujemo.

pera

pre 13 godina

čestitan svin srbima na ovom velikom uspjehu...moran priznat da je ovo prvi put da san skaka iz fotelje kad bi srbija pogodila tricu,ko da igra hrvatska san navija...pozdrav iz splita...
(splitsko dite, 9. septembar 2010 00:17)

hvala ti shefe

cp6uja

pre 13 godina

@Laki-luzer
Au, brate... Posle svih utakmica ti dajes ovakav komentar. Sta reci a ne zaplakati? Kao prvo, Turci nas nece razbiti, jer do sada nisu igrali sa takvim sistemom kakvi su nasi. Kao drugo (ako iskljucimo prvo), ako se desi neki ubedljiv poraz, mislis da ce to dugo ostati u glavama nasih kosarkasa? Ostao je njima u glavama ubedljiv poraz od Spanaca prosle godine u finalu EP.. Pa evo kako smo im vratili... ;) Srbijaaaaa!!!

Bata Peca

pre 13 godina

Saljem jos jednom, jer prvi put nije objavljeno.

Hrvati su imali zelju, ali nisu imali tehniku.
Spanci su imali tehniku, ali nisu imali ludost.
Najveci problem sa Turcima je sto imaju i jedno i drugo, ali i publiku koja ih baca u trans. A najteze je igrati protiv igraca koji su u transu. Oni ne razmisljaju. Igraju kao roboti. Mozes im dati 20 trojki, oni ce i dalje biti u transu i napadati bukvalno u oci.

Pre tri dana sam napisao da se Spanci mogu dobiti samo "u glavi", dobrom psiholoskom pripremom, a Duda je to zacinio i fenomenalnom taktikom na terenu. Sada pisem da se Turci mogu dobiti samo smirenoscu, cvrstom rukom, hladnom glavom i preciznim sutem.

A siguran sam da Duda i ovaj put ima da doda jos nesto.

Napred srece nase, sto ste nam ulepsali ovu jesen!

MojBratBane

pre 13 godina

Pedja, pa i 98. smo dobili grke (domacine) u polufinalu i postali svetski prvaci, ne bi nam ovo bilo ni prvi, drugi, treci put :)

Comy

pre 13 godina

Cisto za podsetnik, pripremne utakmice dva dana za redom!!!

Srbija - Turska 83:70 (27:22, 22:14, 14:22, 20:12)

Turska: Akjol, Guler 2, Onan 8, Iljasova 12, Erden 2, Tunčeri 2, Savaš 6, Gonlum 12, Ašik 6, Turkoglu 14, Baker, Ozer 6.

Srbija: Tepić 3 (4 as), Milosavljević, Paunić 5, Bjelica, Savanović 13 (4 sk), Raduljica, Krstić 19 (7 sk, 5 as), Perović 8, Veličković, 6 Kešelj 13, Teodosić 16, Rašić.

-----------------------------------------------------

Turska – Srbija 61:66 (19:17, 4:21, 17:20, 21:8, 16:20)

Turska: Akjol 4, Guler, İljasova 24, Erden 5, Tunčeri 4, Savaš 12, Gonlum, Ašik 5, Turkoglu 5, Buker 2, Ozer, Solak.

Srbija: Tepić, Milosavljević 2, Paunić 8, Bjelica 2, Marković 2, Savanović 6 (4 sk), Raduljica 12 (5 sk), Veličković 2, Kristić 3, Mačvan 11 (11 sk), Kešelj 4, Teodosić 1, Rašić 13.

Iz navedenog jedini problem Iljasova u drugoj utakmici, mada mislim da Novica moze da odradi posao protiv njega!
Sve u svemu nisu bauk, ali provaljujem da ih je Duda spustio bio na mali broj poena... I ko god da kaze da su centri problem kod njih, veze sa zivotom nema!!!

Mare

pre 13 godina

Secam se kao juce da je bilo kad je prosle godine Tegeltija intervjuisao Novicu posle pobede protiv Poljaka na EP kod njih: „Novice, kako ocenjujes atmosferu, bila je puna hala?” A Ubica ce: „Pa iskreno, nista posebno.” Turci, znate sta vas ceka :-)

dule

pre 13 godina

Koliko god da su Turci jaki mi mozemo bolje. Ja ne znam za vas, ali ja gornju granicu ovog tima ne vidim i mislim da mozemo svakog da dobijemo, i mislim da ako se sloze kockice i odigramo isto kao veceras, ako ne i bolje, nece Turci imati sta da traze...

Nenad

pre 13 godina

Kada cijela dvorana zviždi igramo najbolje. Sjetim se odmah EP 2001. kada je gomila Novopazaraca navijala za Tursku a protiv svoje SR Jugoslavije u sred Istanbula. Kuda će ti veći motiv od toga da udariš na domaćina. Srbija dobro igra pod pritiskom. Nadam se da ćemo dobiti Turke. Nisu ni Turci vanzemaljci koje je nemoguće pobijediti. Mislim i da će preostalih 3000 slovenačkih navijača doći da navijaju za Srbiju.

Филип Вишњић Млађи

pre 13 godina

10.09.2010
На Босфору где Азија сусреће Европу судариће се СРПСКА и Турска војска! Србија предвођена храбрим Ивковићем са његових 12 Ивковића и сјаним штабом а велика Турска са 12 спахија + цео Истанбул + домаће бојно поље! Победиће српска војска јер они имају нешто што нема противничка а то нешто не може да се опише речима а поседује Србин! Сви срби знају о чему је реч!

doom

pre 13 godina

да се не понављам, домаћим "Турцима":
http://www.b92.net/sport/turska2010/komentari.php?nav_id=457381#k4359091

Matrix

pre 13 godina

Nadam se da ćemo da prodjemo Tursku,teško je igrati protiv Turaka pred njihvom publikom ,ali mislim da ćemo da ih pobedimo na šuteve sa ditance ,jer još jednom se dokazalo da imamo najbolje šutere za tri poena,kod nas i centri daju trojke :),mislim da ćemo i pored Turske publike proći Tursku ,našim košarkašima svaka čast dostojni su one generacije ,divac ,djordjevic,danliovic ,bodiroga,paspalj,a Dudi Ivkoviću svi treba da skinu kapu i treneri naši da uče od njega ,imaće mnogo toga da nauče .čovek je genije.Večaras su me oduševili Bjelica,Kešelj i Savanović gadjali su trojke kao ludi,Veličković je standardno dobar ,za Teodosića suvišno je šta reći ,mislim da je onim šutem prevazišao sam sebe :),jedino što su nam košarkaši i vaterpolisti ovih dana osvetlali obraz ,fudbal da gledam više ne pada mi napamet ,ne zato što smo izgubili od Slovenije ,nego zato što nema šta da se vidi ,sve sami krljači,da gledam samo trčanje u prazno ,pa gledaću onda atletiku,nema te da vidite neki dobar dribling neku dobru akciju ,nego idu sve nešto na silu da umuvaju.Mi boljemo da se ne zamlaćujemo tim fudbalom ,nego da se okrenemo i da finansiramo one sportove koji nam donose medalje ,a to su Košarka,Vaterpolo i Odbojka,,možemo da se mi palimo da znamo da igramo fudbal kako smo evropski Brazilci ,ali na kraju kada dodje neka ekipa i opere nas shvatimo da ne znamo da igramo fudbal.

borko

pre 13 godina

Sto se tice srece ili nesrece zbog toga sto igramo protiv domacina turnira (kosarka i vaterpolo)- TO NAM NIJE BITNO !!!
BITNO je da se NASI momci usresrede na svoju igru !!!

N A P R E D J U N A C I !!!!!!!

PS: 99-te sam gledao finale sa drugarima u kaficu, a do nas su neki Novopazarci navijali strastvenije za Turke nego njihovi navijaci u istambulskoj ARENI.... Voleo bih da ti NP-rci ponovo tako da navijaju, a da se istorija PONOVI !!!!!
U BOJ KRENITE JUNACI SVIIIIII

arhimed

pre 13 godina

@BSK
Odvalice nas Turci. Gledao sam ih, igraju dobro, cela hala na njihovoj strani, ma nemammo sanse. Al eto i bronzu da uzmemo to je za nas veliki uspeh.
(BSK, 8. septembar 2010 23:06)

Ovde stvarno ima pacijenata tipa bsk, ofk itd... Pa cemu taj defetizam svaki put iznova? Mislim da niko nikoga nece vise "odvaliti" i "razbiti" osim mozda USA Rusiju... Ovo ostalo ce se igrati na noz i svako ce imati svoje adute. Turci sebe, Boshu i 20k navijaca, a mi sebe i Dudu i kako god mislio da ce i sudije biti protiv nas i sve ostalo u hali ja sam siguran da nas nece razbiti, a verujem da cemo mi pobediti i izaci na crtu USA. Na ovakbim prvenstvima se stvara tim, vodje i mentalitet ekipe. Duda je to sve definitivno stvorio pa i ako ne pobedimo biti u 4 ekipe na svetu je VELIKI USPEH!!! Problem je da tzv savez ne unisti sve sto je ovaj covek urdio, pa bili mi 4. ili 1. kosarka ce se igrati a nama treba OVAKVA REPREZENTACIJA!!! Samo napred imamo kvalitet imamo znaje i snagu, a sreca ce ili doci ili nece samo je jedno sigurno ostavicemo srce na terenu i NIKO ALI STVARNO NIKO NAS NECE RAZBITI!!!

finale

pre 13 godina

Odavno nisam vidio da nekog ide sut ko danas Turke... Jednostavno, ulazilo je sve. U prvom poluvremenu, 80% za 3 poena!!! Vise od pola koseva! Zonska odbrana po cijelom terenu, veoma agresivna uz toleranciju sudija. Pozicija na skoku - nevjerovatna! Jednostavno, Slovenci nisu mogli nista da urade a nisu igrali lose do poslednje cetvrtine. Zao mi je bilo sto mjesto njih nisu bili recimo Ameri. Bilo bi interesantno.
Ako se Turcima sklope kockice ko veceras, sanse su nam jaaako male. Vjerujem da Duda ima varijanti da im poremeti igru ali to treba raditi na raznim pozicijama sto je veoma komplikovano. Cilj je napraviti rezultatsku neizvjesnost - oni to nisu imali tokom turnira, a mi smo pokazali da imamo m..a za takvu igru.

Laki-luzer

pre 13 godina

Auuu...gde bas Turci? c,c,c...Sve se bojim da nas ne "odvale"... Posle gora bruka nego muka. Kako mi je bilo zao Slovence kako bezpomocno gledaju suteve za "tricu" Iljasove,Turkoglua i drugova. Dakle,nadajmo se da mozemo nesto napraviti protiv "masinerije" Bogdana Tanjevica. Realno ne mozemo, ali nada zadnja umire,zar ne drugovi?:) Sto se mene licno tice, ja bih odmah potpisao poraz od Turaka s' jednocifrenom razlikom. Tako da nismo se obrukali. Igraci su mladi i poraz s' nekoliko koseva razlike ,im nece ostaviti traga. Tu je i bronza, i trece mesto SP.koje mozemo osvojiti.

lovebasketball

pre 13 godina

Ma dajte ljudi, zasto dizati Turke u nebesa, lako dobijamo polufinale...sve sto treba je zaustaviti Turkoglua, a za to ce vec lako duda naci resenje, jedinog igraca kojeg ce tesko ko cuvati je Ilijasova, naturalizovani uzbekistanac je stvarno vrhunska klasa, ali njegovih 20,30 poena je nista ako zaustavimo ostale, a to i ne bi trebao biti problem posto je to grupa vise nego prosecnih kosarkasa...pa da taj Erden stvarno vredi dule ga ne bi ni pustio iz partizana, a da Tunceri, Arslan i kompanija nesto znaju vec bi nesto osvojili, sem srebra sa evropskog kad su opet bili noseni navijanjem svoje publike i kad su opet (kao sto ce i sada biti) porazeni od Velike Yugoslavije (odnosno Velike Srbije+ pobunjenici sa juga)...

anbeast

pre 13 godina

Boša konačno naterao Turke da igraju kako treba. Realno,još Turci nisu naišli na ,,tvrdo'', ali daleko od toga da je naša pobeda gotova stvar. Razlika u meču sa Slovencima je nerealna jer su se Janezi predali i igra im se raspala mnogo rano. Malo me brine Iljasova jer je dosta pokretljiv a jak i ima odličan šut... Statistički, Turci su bolji u procentu šuta za tri, a dosta gori od nas u slobodnim bacanjima...

Notorius

pre 13 godina

Bice tesko, ali:

1. Turska je domacin, ima ogroman pritisak da mora da igra finale..pritom poznato je da turci lose igraju pod pritiskom. S druge strane smo mi...hm...LJUDI MI OBOZAVAMO DA IGRAMO POD PRITISKOM, i mi OBOZAVAMO DA IGRAMO SA DOMACINIMA, i mi OBOZAVAMO DA IGRAMO KADA NAM CELA HALA ZVIZDI. Tada smo najbolji...bili, ostali i bicemo!

2. Turci su pobedili i Francuze i Slovence tako sto nabiju par trojki na pocetku, ulete u presing po celom terenu, pocnu da vriste ovi sa tribina..protivnici se zbune, upanice...i do kraja Turci nastave da ih ruse...vise mentalno. To kod Dude nece da prodje!

3. Turci znaju s kim igraju...znaju da ih se ne bojimo! Znaju da nam se je.e sto su domacini i sto ce puna hala navijati a njih! Oni to dobro znaju i toga se zestoko plase! U to budite sigurni!

4. Tanjevic je sjajan trener, sjajan...ali Duda je objasnio taktiku za njega!

5. Vidim da svi pricaju kako Turska nikada nije imala bolji tim...i kako zastrasujuce dobro igra...kako igra dobro zonu 2 1 2 ...ej ljudi, pa ako smo mi mogli spansku zonu i presing onako da razbijemo, pa ovo ce biti daleko lakse.

6. kvota na nas je skoro 3! Dobra prilika za zaradu!!!

MOMCI SA SRECOM! SRBIJA JE UZ VAS!!

p.s. Vi ste za mene vec sampioni!!!

nz

pre 13 godina

Turke smo vec dobili 2 puta na pripremama u IStanbulu,nije to bas isto kao i prvenstvo ali mozemo da se nosimo sa njima. Tako da imamo razloga za optimizam.

splitsko dite

pre 13 godina

čestitan svin srbima na ovom velikom uspjehu...moran priznat da je ovo prvi put da san skaka iz fotelje kad bi srbija pogodila tricu,ko da igra hrvatska san navija...pozdrav iz splita...

adje

pre 13 godina

sta je sad sta kukate srbi,nikad vi nemozete bez kukanja,a to su domacini,pred njihovim navijacima,imace sudiju itd,pa i vi ste imali navijace na stadionu crvene zvezde,imali ste gardu navijaca koja je najgora ne u evropi nego u svetu pa vas slovenija nadigrala.sve ce ovo da se zavrsi kako ce se zavrsiti ko god osvoji ovo prvenstvo mi se necemo najesti hleba.

Kraljevcanin

pre 13 godina

Citao sam razne komentare kada je trebalo da igramo protiv Spanije... Bili su tipa razbice nas Spanci, ovo ono... Sad citam opet Turci jaki, Turci ovo ono... Ma bre ljudi, veceras smo dobili svetske i evropske prvake, sta vam je! Ajde sto smo ih dobili, nego sto smo vodili i bili bolji 90 posto utakmice! Ej, to nije mala stvar! Zasto ste toliko pesimisticni kada imamo sjajan tim, naglasicu TIM! Ne istice se pojedinac, nikad se ne zna ko ce da eksplodira, treba verovati u nase momke! Juris na zlato!!!

Avol

pre 13 godina

Ako cemo realno, Turci su imali strasno laku grupu, gde im je jedini ozbiljan protivnik bila mrtva Grcka. A u osmini i cetvrt finalu sut ih je strano isao. Mislim da su juce u jednom momentu imali 78% sut za tri poena, sto je stvarno previse. To se 100% nece desiti protiv nas, i sto je takodje vazno, nece moci nad nama da idu na brze kontre i polu-kontre jer smo i mi maheri za tu igru. Samo treba izdrzati prvu cetvrtinu, a kad oni vide da im ne ide ima sami da se zakopaju, jer realno jos ni jednu tvrdu utakmicu pod pritiskom moranja nisu odigrali.

nikola

pre 13 godina

za mene ste vec uzeli zlato,svaka vam cast...!!!!!jos jednom ste dokazali da ste vi pravi sportisti,kakve mi zelimo i u kakve verujemo,koji igraju svim srcem za reprezentaciju,danas ste protiv spanije bili fantasticni...niste kao oni ''fudbaleri''....

Milos Timotijevic

pre 13 godina

Bice tesko sa Turcima... Igraju neverovatnu zonu 2-1-2, ja ono jos nisam video... Svi se gube kad im postave tu odbranu... ALi ne sumnjam da Duda zna kako da im to anulira i da ih naravno pobedimo... IDEMO PO ZLATO!!!!!!!

BinSr

pre 13 godina

Protiv Turaka samo disciplinovano. Atmosfera ne sme da utiče na igru.
Ako prednost Srbije bude rasla, makar i za po jedan poen po četvrtini, Turci su gotovi. I publika će tada biti obeshrabrena.
Veliko ushićenje Turaka se slama hladnom glavom.

BSK

pre 13 godina

Odvalice nas Turci. Gledao sam ih, igraju dobro, cela hala na njihovoj strani, ma nemammo sanse. Al eto i bronzu da uzmemo to je za nas veliki uspeh.

Balansero

pre 13 godina

Sve teze od tezeg. Izgleda kao nemoguca misija. Pobediti domacina koji je do sada prosto samleo svoje protivnike.
Ili su Turci prejaki ili su im protivnici bili preslabi.

Ali! Zar neko posle svega moze da ne veruje u nase momke?

Imace publiku na svojoj strani, imace sudije na svojoj strani. Nece imati Dusana Ivkovica na klupi. Tanjevic je vrhunski trener ali je Dusan Ivkovic ipak profesor vrhunskim trenerima.

123

pre 13 godina

Dobili smo prvoplasiranu ekipu na svetu, dobili svetske i evropske sampione sad jos ostao domacin i onda osvajac olimpijade u finalu i to je taj raspored

Iz Republike Srpske

pre 13 godina

Sta god da bude neka bude !!!Ostanimo uz nase heroje ne vezano na ishod utakmice protiv Turske jer su zasluzili to !Prevazisli su i sami sebe !!!Ne zaboravite da je to najmladji tim na Svetskom prvenstvu ?!Republika Srpska je gorela !Hvala vam momci,lepo je veceras biti Srbin

narodna kuhinja

pre 13 godina

Kakav ce hladan tus doziveti domacini u polufinalu,nisu ni svesni, pobedili su u osmini finala Francuze sa +18,Slovence u cetvrtfinalu sa +27 ali kada im u subotu Duda postavi granitnu odbranu,nece znati sta ih je snaslo.BUDI SRBIN VERUJ U KOSARKASE!!!

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Ako smo mogli Spance, mozemo i Turce. Oni su sada u oblacima nakon ubedljive pobede nad Slovenijom, ali Srbija ce ih u subotu prizemljiti.

GAGI

pre 13 godina

Svaka čast momcima i G-dinu Ivkoviću!Neka slave večeras.Od sutra ponovo ozbiljno jer ovo nije SVE od njih na ovom SP.Negde sam komentarisao da moramo igrati na ispod 70 poena i da Teo mora razigrati prvo Savanovića i Kešelja pa onda sebe.Pola-pola.Sada mislim da je u narednoj utakmici najvažnije da se psihički povrate,jer sada imamo razigrane igrače,imamo igru koju je FIBA očajnički tražila kao najbolju reklamu košarke u poslednjih 10 godina,imamo OGROMNO samopouzdanje i imamo imperativ Turaka da moraju da igraju finale.Sve to ide na našu vodenicu.Turska je u ovom trenutku bolja ekipa od Španije,imaju publiku i blago domaćinsko suđenje na njihovoj strani.Ali imaju STRAH od nas!Zna to i Boša Tanjević.Ukoliko budemo egal sa njima do kraja,dobijamo ih.Igraju na buku,povedu 15-ak razlike i onda opušteno ulazi sve kao od šale.Nisu imali nijednu neizvesnu utakmicu na SP a mi 4,skor nam je 3-1.Znači dobro se nosimo sa pritiskom.Za njih nisam siguran.Momci neka se odmore,pa u subotu,neka ORU DRUMOVE!!

Pedja J7

pre 13 godina

MI NAJBOLJE IGRAMO KADA NAM ZVIŽDI CELA HALA! - ČINJENICA!

Ponoviće se 95. i Atina - pobeda nad domaćinom u polufinalu, i automatski cela hala protiv nas i u finalu, al opet pobedjujemo...

Jedina razlika će biti ta što smo tada postali Evropski prvaci, a sada ćemo postati SVETSKI PRVACI!

SRBIJA . . .SRBIJA. . . SRBIJA!!!

Sava

pre 13 godina

Dobri su Turci,nema sta,ali mi smo u Istambulu postali evropski prvaci i Partizan i reprezentacija,sad je vreme da u Istambulu postanemo svetski prvaci. Tanjevic je odlican trener,u rangu sa Obradovicem,Maljkovicem,Vujosevicem, ali mi na klupi imamo selektora genija,doktora ove igre pod obrucima.

narodna kuhinja

pre 13 godina

Kakav ce hladan tus doziveti domacini u polufinalu,nisu ni svesni, pobedili su u osmini finala Francuze sa +18,Slovence u cetvrtfinalu sa +27 ali kada im u subotu Duda postavi granitnu odbranu,nece znati sta ih je snaslo.BUDI SRBIN VERUJ U KOSARKASE!!!

splitsko dite

pre 13 godina

čestitan svin srbima na ovom velikom uspjehu...moran priznat da je ovo prvi put da san skaka iz fotelje kad bi srbija pogodila tricu,ko da igra hrvatska san navija...pozdrav iz splita...

Pedja J7

pre 13 godina

MI NAJBOLJE IGRAMO KADA NAM ZVIŽDI CELA HALA! - ČINJENICA!

Ponoviće se 95. i Atina - pobeda nad domaćinom u polufinalu, i automatski cela hala protiv nas i u finalu, al opet pobedjujemo...

Jedina razlika će biti ta što smo tada postali Evropski prvaci, a sada ćemo postati SVETSKI PRVACI!

SRBIJA . . .SRBIJA. . . SRBIJA!!!

Sava

pre 13 godina

Dobri su Turci,nema sta,ali mi smo u Istambulu postali evropski prvaci i Partizan i reprezentacija,sad je vreme da u Istambulu postanemo svetski prvaci. Tanjevic je odlican trener,u rangu sa Obradovicem,Maljkovicem,Vujosevicem, ali mi na klupi imamo selektora genija,doktora ove igre pod obrucima.

Balansero

pre 13 godina

Sve teze od tezeg. Izgleda kao nemoguca misija. Pobediti domacina koji je do sada prosto samleo svoje protivnike.
Ili su Turci prejaki ili su im protivnici bili preslabi.

Ali! Zar neko posle svega moze da ne veruje u nase momke?

Imace publiku na svojoj strani, imace sudije na svojoj strani. Nece imati Dusana Ivkovica na klupi. Tanjevic je vrhunski trener ali je Dusan Ivkovic ipak profesor vrhunskim trenerima.

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Ako smo mogli Spance, mozemo i Turce. Oni su sada u oblacima nakon ubedljive pobede nad Slovenijom, ali Srbija ce ih u subotu prizemljiti.

BinSr

pre 13 godina

Protiv Turaka samo disciplinovano. Atmosfera ne sme da utiče na igru.
Ako prednost Srbije bude rasla, makar i za po jedan poen po četvrtini, Turci su gotovi. I publika će tada biti obeshrabrena.
Veliko ushićenje Turaka se slama hladnom glavom.

GAGI

pre 13 godina

Svaka čast momcima i G-dinu Ivkoviću!Neka slave večeras.Od sutra ponovo ozbiljno jer ovo nije SVE od njih na ovom SP.Negde sam komentarisao da moramo igrati na ispod 70 poena i da Teo mora razigrati prvo Savanovića i Kešelja pa onda sebe.Pola-pola.Sada mislim da je u narednoj utakmici najvažnije da se psihički povrate,jer sada imamo razigrane igrače,imamo igru koju je FIBA očajnički tražila kao najbolju reklamu košarke u poslednjih 10 godina,imamo OGROMNO samopouzdanje i imamo imperativ Turaka da moraju da igraju finale.Sve to ide na našu vodenicu.Turska je u ovom trenutku bolja ekipa od Španije,imaju publiku i blago domaćinsko suđenje na njihovoj strani.Ali imaju STRAH od nas!Zna to i Boša Tanjević.Ukoliko budemo egal sa njima do kraja,dobijamo ih.Igraju na buku,povedu 15-ak razlike i onda opušteno ulazi sve kao od šale.Nisu imali nijednu neizvesnu utakmicu na SP a mi 4,skor nam je 3-1.Znači dobro se nosimo sa pritiskom.Za njih nisam siguran.Momci neka se odmore,pa u subotu,neka ORU DRUMOVE!!

Milos Timotijevic

pre 13 godina

Bice tesko sa Turcima... Igraju neverovatnu zonu 2-1-2, ja ono jos nisam video... Svi se gube kad im postave tu odbranu... ALi ne sumnjam da Duda zna kako da im to anulira i da ih naravno pobedimo... IDEMO PO ZLATO!!!!!!!

123

pre 13 godina

Dobili smo prvoplasiranu ekipu na svetu, dobili svetske i evropske sampione sad jos ostao domacin i onda osvajac olimpijade u finalu i to je taj raspored

Iz Republike Srpske

pre 13 godina

Sta god da bude neka bude !!!Ostanimo uz nase heroje ne vezano na ishod utakmice protiv Turske jer su zasluzili to !Prevazisli su i sami sebe !!!Ne zaboravite da je to najmladji tim na Svetskom prvenstvu ?!Republika Srpska je gorela !Hvala vam momci,lepo je veceras biti Srbin

Kraljevcanin

pre 13 godina

Citao sam razne komentare kada je trebalo da igramo protiv Spanije... Bili su tipa razbice nas Spanci, ovo ono... Sad citam opet Turci jaki, Turci ovo ono... Ma bre ljudi, veceras smo dobili svetske i evropske prvake, sta vam je! Ajde sto smo ih dobili, nego sto smo vodili i bili bolji 90 posto utakmice! Ej, to nije mala stvar! Zasto ste toliko pesimisticni kada imamo sjajan tim, naglasicu TIM! Ne istice se pojedinac, nikad se ne zna ko ce da eksplodira, treba verovati u nase momke! Juris na zlato!!!

Notorius

pre 13 godina

Bice tesko, ali:

1. Turska je domacin, ima ogroman pritisak da mora da igra finale..pritom poznato je da turci lose igraju pod pritiskom. S druge strane smo mi...hm...LJUDI MI OBOZAVAMO DA IGRAMO POD PRITISKOM, i mi OBOZAVAMO DA IGRAMO SA DOMACINIMA, i mi OBOZAVAMO DA IGRAMO KADA NAM CELA HALA ZVIZDI. Tada smo najbolji...bili, ostali i bicemo!

2. Turci su pobedili i Francuze i Slovence tako sto nabiju par trojki na pocetku, ulete u presing po celom terenu, pocnu da vriste ovi sa tribina..protivnici se zbune, upanice...i do kraja Turci nastave da ih ruse...vise mentalno. To kod Dude nece da prodje!

3. Turci znaju s kim igraju...znaju da ih se ne bojimo! Znaju da nam se je.e sto su domacini i sto ce puna hala navijati a njih! Oni to dobro znaju i toga se zestoko plase! U to budite sigurni!

4. Tanjevic je sjajan trener, sjajan...ali Duda je objasnio taktiku za njega!

5. Vidim da svi pricaju kako Turska nikada nije imala bolji tim...i kako zastrasujuce dobro igra...kako igra dobro zonu 2 1 2 ...ej ljudi, pa ako smo mi mogli spansku zonu i presing onako da razbijemo, pa ovo ce biti daleko lakse.

6. kvota na nas je skoro 3! Dobra prilika za zaradu!!!

MOMCI SA SRECOM! SRBIJA JE UZ VAS!!

p.s. Vi ste za mene vec sampioni!!!

Avol

pre 13 godina

Ako cemo realno, Turci su imali strasno laku grupu, gde im je jedini ozbiljan protivnik bila mrtva Grcka. A u osmini i cetvrt finalu sut ih je strano isao. Mislim da su juce u jednom momentu imali 78% sut za tri poena, sto je stvarno previse. To se 100% nece desiti protiv nas, i sto je takodje vazno, nece moci nad nama da idu na brze kontre i polu-kontre jer smo i mi maheri za tu igru. Samo treba izdrzati prvu cetvrtinu, a kad oni vide da im ne ide ima sami da se zakopaju, jer realno jos ni jednu tvrdu utakmicu pod pritiskom moranja nisu odigrali.

pera

pre 13 godina

čestitan svin srbima na ovom velikom uspjehu...moran priznat da je ovo prvi put da san skaka iz fotelje kad bi srbija pogodila tricu,ko da igra hrvatska san navija...pozdrav iz splita...
(splitsko dite, 9. septembar 2010 00:17)

hvala ti shefe

Филип Вишњић Млађи

pre 13 godina

10.09.2010
На Босфору где Азија сусреће Европу судариће се СРПСКА и Турска војска! Србија предвођена храбрим Ивковићем са његових 12 Ивковића и сјаним штабом а велика Турска са 12 спахија + цео Истанбул + домаће бојно поље! Победиће српска војска јер они имају нешто што нема противничка а то нешто не може да се опише речима а поседује Србин! Сви срби знају о чему је реч!

Nenad

pre 13 godina

Kada cijela dvorana zviždi igramo najbolje. Sjetim se odmah EP 2001. kada je gomila Novopazaraca navijala za Tursku a protiv svoje SR Jugoslavije u sred Istanbula. Kuda će ti veći motiv od toga da udariš na domaćina. Srbija dobro igra pod pritiskom. Nadam se da ćemo dobiti Turke. Nisu ni Turci vanzemaljci koje je nemoguće pobijediti. Mislim i da će preostalih 3000 slovenačkih navijača doći da navijaju za Srbiju.

nikola

pre 13 godina

za mene ste vec uzeli zlato,svaka vam cast...!!!!!jos jednom ste dokazali da ste vi pravi sportisti,kakve mi zelimo i u kakve verujemo,koji igraju svim srcem za reprezentaciju,danas ste protiv spanije bili fantasticni...niste kao oni ''fudbaleri''....

cacak81

pre 13 godina

^čestitan svin srbima na ovom velikom uspjehu...moran priznat da je ovo prvi put da san skaka iz fotelje kad bi srbija pogodila tricu,ko da igra hrvatska san navija...pozdrav iz splita...
(splitsko dite, 9. septembar 2010 00:17) ^

Majstore Hvala

arhimed

pre 13 godina

@BSK
Odvalice nas Turci. Gledao sam ih, igraju dobro, cela hala na njihovoj strani, ma nemammo sanse. Al eto i bronzu da uzmemo to je za nas veliki uspeh.
(BSK, 8. septembar 2010 23:06)

Ovde stvarno ima pacijenata tipa bsk, ofk itd... Pa cemu taj defetizam svaki put iznova? Mislim da niko nikoga nece vise "odvaliti" i "razbiti" osim mozda USA Rusiju... Ovo ostalo ce se igrati na noz i svako ce imati svoje adute. Turci sebe, Boshu i 20k navijaca, a mi sebe i Dudu i kako god mislio da ce i sudije biti protiv nas i sve ostalo u hali ja sam siguran da nas nece razbiti, a verujem da cemo mi pobediti i izaci na crtu USA. Na ovakbim prvenstvima se stvara tim, vodje i mentalitet ekipe. Duda je to sve definitivno stvorio pa i ako ne pobedimo biti u 4 ekipe na svetu je VELIKI USPEH!!! Problem je da tzv savez ne unisti sve sto je ovaj covek urdio, pa bili mi 4. ili 1. kosarka ce se igrati a nama treba OVAKVA REPREZENTACIJA!!! Samo napred imamo kvalitet imamo znaje i snagu, a sreca ce ili doci ili nece samo je jedno sigurno ostavicemo srce na terenu i NIKO ALI STVARNO NIKO NAS NECE RAZBITI!!!

nz

pre 13 godina

Turke smo vec dobili 2 puta na pripremama u IStanbulu,nije to bas isto kao i prvenstvo ali mozemo da se nosimo sa njima. Tako da imamo razloga za optimizam.

Mare

pre 13 godina

Secam se kao juce da je bilo kad je prosle godine Tegeltija intervjuisao Novicu posle pobede protiv Poljaka na EP kod njih: „Novice, kako ocenjujes atmosferu, bila je puna hala?” A Ubica ce: „Pa iskreno, nista posebno.” Turci, znate sta vas ceka :-)

dule

pre 13 godina

Koliko god da su Turci jaki mi mozemo bolje. Ja ne znam za vas, ali ja gornju granicu ovog tima ne vidim i mislim da mozemo svakog da dobijemo, i mislim da ako se sloze kockice i odigramo isto kao veceras, ako ne i bolje, nece Turci imati sta da traze...

borko

pre 13 godina

Sto se tice srece ili nesrece zbog toga sto igramo protiv domacina turnira (kosarka i vaterpolo)- TO NAM NIJE BITNO !!!
BITNO je da se NASI momci usresrede na svoju igru !!!

N A P R E D J U N A C I !!!!!!!

PS: 99-te sam gledao finale sa drugarima u kaficu, a do nas su neki Novopazarci navijali strastvenije za Turke nego njihovi navijaci u istambulskoj ARENI.... Voleo bih da ti NP-rci ponovo tako da navijaju, a da se istorija PONOVI !!!!!
U BOJ KRENITE JUNACI SVIIIIII

lovebasketball

pre 13 godina

Ma dajte ljudi, zasto dizati Turke u nebesa, lako dobijamo polufinale...sve sto treba je zaustaviti Turkoglua, a za to ce vec lako duda naci resenje, jedinog igraca kojeg ce tesko ko cuvati je Ilijasova, naturalizovani uzbekistanac je stvarno vrhunska klasa, ali njegovih 20,30 poena je nista ako zaustavimo ostale, a to i ne bi trebao biti problem posto je to grupa vise nego prosecnih kosarkasa...pa da taj Erden stvarno vredi dule ga ne bi ni pustio iz partizana, a da Tunceri, Arslan i kompanija nesto znaju vec bi nesto osvojili, sem srebra sa evropskog kad su opet bili noseni navijanjem svoje publike i kad su opet (kao sto ce i sada biti) porazeni od Velike Yugoslavije (odnosno Velike Srbije+ pobunjenici sa juga)...

cp6uja

pre 13 godina

@Laki-luzer
Au, brate... Posle svih utakmica ti dajes ovakav komentar. Sta reci a ne zaplakati? Kao prvo, Turci nas nece razbiti, jer do sada nisu igrali sa takvim sistemom kakvi su nasi. Kao drugo (ako iskljucimo prvo), ako se desi neki ubedljiv poraz, mislis da ce to dugo ostati u glavama nasih kosarkasa? Ostao je njima u glavama ubedljiv poraz od Spanaca prosle godine u finalu EP.. Pa evo kako smo im vratili... ;) Srbijaaaaa!!!

Bata Peca

pre 13 godina

Saljem jos jednom, jer prvi put nije objavljeno.

Hrvati su imali zelju, ali nisu imali tehniku.
Spanci su imali tehniku, ali nisu imali ludost.
Najveci problem sa Turcima je sto imaju i jedno i drugo, ali i publiku koja ih baca u trans. A najteze je igrati protiv igraca koji su u transu. Oni ne razmisljaju. Igraju kao roboti. Mozes im dati 20 trojki, oni ce i dalje biti u transu i napadati bukvalno u oci.

Pre tri dana sam napisao da se Spanci mogu dobiti samo "u glavi", dobrom psiholoskom pripremom, a Duda je to zacinio i fenomenalnom taktikom na terenu. Sada pisem da se Turci mogu dobiti samo smirenoscu, cvrstom rukom, hladnom glavom i preciznim sutem.

A siguran sam da Duda i ovaj put ima da doda jos nesto.

Napred srece nase, sto ste nam ulepsali ovu jesen!

MojBratBane

pre 13 godina

Pedja, pa i 98. smo dobili grke (domacine) u polufinalu i postali svetski prvaci, ne bi nam ovo bilo ni prvi, drugi, treci put :)

anbeast

pre 13 godina

Boša konačno naterao Turke da igraju kako treba. Realno,još Turci nisu naišli na ,,tvrdo'', ali daleko od toga da je naša pobeda gotova stvar. Razlika u meču sa Slovencima je nerealna jer su se Janezi predali i igra im se raspala mnogo rano. Malo me brine Iljasova jer je dosta pokretljiv a jak i ima odličan šut... Statistički, Turci su bolji u procentu šuta za tri, a dosta gori od nas u slobodnim bacanjima...

Matrix

pre 13 godina

Nadam se da ćemo da prodjemo Tursku,teško je igrati protiv Turaka pred njihvom publikom ,ali mislim da ćemo da ih pobedimo na šuteve sa ditance ,jer još jednom se dokazalo da imamo najbolje šutere za tri poena,kod nas i centri daju trojke :),mislim da ćemo i pored Turske publike proći Tursku ,našim košarkašima svaka čast dostojni su one generacije ,divac ,djordjevic,danliovic ,bodiroga,paspalj,a Dudi Ivkoviću svi treba da skinu kapu i treneri naši da uče od njega ,imaće mnogo toga da nauče .čovek je genije.Večaras su me oduševili Bjelica,Kešelj i Savanović gadjali su trojke kao ludi,Veličković je standardno dobar ,za Teodosića suvišno je šta reći ,mislim da je onim šutem prevazišao sam sebe :),jedino što su nam košarkaši i vaterpolisti ovih dana osvetlali obraz ,fudbal da gledam više ne pada mi napamet ,ne zato što smo izgubili od Slovenije ,nego zato što nema šta da se vidi ,sve sami krljači,da gledam samo trčanje u prazno ,pa gledaću onda atletiku,nema te da vidite neki dobar dribling neku dobru akciju ,nego idu sve nešto na silu da umuvaju.Mi boljemo da se ne zamlaćujemo tim fudbalom ,nego da se okrenemo i da finansiramo one sportove koji nam donose medalje ,a to su Košarka,Vaterpolo i Odbojka,,možemo da se mi palimo da znamo da igramo fudbal kako smo evropski Brazilci ,ali na kraju kada dodje neka ekipa i opere nas shvatimo da ne znamo da igramo fudbal.

Comy

pre 13 godina

Cisto za podsetnik, pripremne utakmice dva dana za redom!!!

Srbija - Turska 83:70 (27:22, 22:14, 14:22, 20:12)

Turska: Akjol, Guler 2, Onan 8, Iljasova 12, Erden 2, Tunčeri 2, Savaš 6, Gonlum 12, Ašik 6, Turkoglu 14, Baker, Ozer 6.

Srbija: Tepić 3 (4 as), Milosavljević, Paunić 5, Bjelica, Savanović 13 (4 sk), Raduljica, Krstić 19 (7 sk, 5 as), Perović 8, Veličković, 6 Kešelj 13, Teodosić 16, Rašić.

-----------------------------------------------------

Turska – Srbija 61:66 (19:17, 4:21, 17:20, 21:8, 16:20)

Turska: Akjol 4, Guler, İljasova 24, Erden 5, Tunčeri 4, Savaš 12, Gonlum, Ašik 5, Turkoglu 5, Buker 2, Ozer, Solak.

Srbija: Tepić, Milosavljević 2, Paunić 8, Bjelica 2, Marković 2, Savanović 6 (4 sk), Raduljica 12 (5 sk), Veličković 2, Kristić 3, Mačvan 11 (11 sk), Kešelj 4, Teodosić 1, Rašić 13.

Iz navedenog jedini problem Iljasova u drugoj utakmici, mada mislim da Novica moze da odradi posao protiv njega!
Sve u svemu nisu bauk, ali provaljujem da ih je Duda spustio bio na mali broj poena... I ko god da kaze da su centri problem kod njih, veze sa zivotom nema!!!

finale

pre 13 godina

Odavno nisam vidio da nekog ide sut ko danas Turke... Jednostavno, ulazilo je sve. U prvom poluvremenu, 80% za 3 poena!!! Vise od pola koseva! Zonska odbrana po cijelom terenu, veoma agresivna uz toleranciju sudija. Pozicija na skoku - nevjerovatna! Jednostavno, Slovenci nisu mogli nista da urade a nisu igrali lose do poslednje cetvrtine. Zao mi je bilo sto mjesto njih nisu bili recimo Ameri. Bilo bi interesantno.
Ako se Turcima sklope kockice ko veceras, sanse su nam jaaako male. Vjerujem da Duda ima varijanti da im poremeti igru ali to treba raditi na raznim pozicijama sto je veoma komplikovano. Cilj je napraviti rezultatsku neizvjesnost - oni to nisu imali tokom turnira, a mi smo pokazali da imamo m..a za takvu igru.

Milanche

pre 13 godina

Turci nisu bolji od Španaca. Dobro se poznajemo i mislim da su šanse 50-50. Ako sudije ne podlegnu pritisku sa tribina, pobeđujemo.

SM

pre 13 godina

Lako je biti luzer,podviti rep i predvidjati da svaku narednu utakmicu gubimo pa posle se pljuvati i hvaliti se kako si pogodio,a pobedimo onda super progutas sta si sr.o pa ih hvalis,takvi ljudi ne zasluzuje ovakvu reprezentaciju.Ovi momci su sampioni,po talentu,borbenosti,SRCU...SRBIJA!!!

BSK

pre 13 godina

Odvalice nas Turci. Gledao sam ih, igraju dobro, cela hala na njihovoj strani, ma nemammo sanse. Al eto i bronzu da uzmemo to je za nas veliki uspeh.

adje

pre 13 godina

sta je sad sta kukate srbi,nikad vi nemozete bez kukanja,a to su domacini,pred njihovim navijacima,imace sudiju itd,pa i vi ste imali navijace na stadionu crvene zvezde,imali ste gardu navijaca koja je najgora ne u evropi nego u svetu pa vas slovenija nadigrala.sve ce ovo da se zavrsi kako ce se zavrsiti ko god osvoji ovo prvenstvo mi se necemo najesti hleba.

doom

pre 13 godina

да се не понављам, домаћим "Турцима":
http://www.b92.net/sport/turska2010/komentari.php?nav_id=457381#k4359091

Laki-luzer

pre 13 godina

Auuu...gde bas Turci? c,c,c...Sve se bojim da nas ne "odvale"... Posle gora bruka nego muka. Kako mi je bilo zao Slovence kako bezpomocno gledaju suteve za "tricu" Iljasove,Turkoglua i drugova. Dakle,nadajmo se da mozemo nesto napraviti protiv "masinerije" Bogdana Tanjevica. Realno ne mozemo, ali nada zadnja umire,zar ne drugovi?:) Sto se mene licno tice, ja bih odmah potpisao poraz od Turaka s' jednocifrenom razlikom. Tako da nismo se obrukali. Igraci su mladi i poraz s' nekoliko koseva razlike ,im nece ostaviti traga. Tu je i bronza, i trece mesto SP.koje mozemo osvojiti.

sodnik61

pre 13 godina

Mnogo toga zavisi od sudija. To što su dozvoljavali u obrani protiv Slovenije u prvoj i drugoj četvrtini nije baš puno ličilo na košarku. U drugom poluvremenu i Slovenija je pokušala sa agresivnom obranom ali su tada sudije svirale svaki kontakt.
U svakom slučaju pobjeda je zaslužena, ali je utakmica mogla biti bolja. Navijaču za vas, držite se pa šta bude

ofk

pre 13 godina

Trebace mnogo mnogo srece i pravi centri a ne Krstic i Perovic.Nece stalno ulaziti sa 9m i nece vise biti Keseljevih 5-6 i nece biti stalno Popovica i hrvatske koju promasuju bacanja.I sad je tu Tanjevic a ne nauljeni Skarijolo.Pa je tu i 20.000 razjarenih Turaka...sve je tu.Dosao je dan kada staje neosporna Srpska fizikalija i pripremljenost posto nalecu na motivisan domaci tim a to je u ovom trenutku dovoljno.Doslo se do4 najbolje ekipe sto ce ipak dati kakav takav kvalitet u ove zadnje 3 utakmice.Srbija je napravila odredjeni uspeh pobedama i plasmanom u 4 ali to nije ono sto zadovoljava istinske poznavaoce i probirljive sladokusce.Potrebna je dopunska selekcija i promena u vrhu KSS.Velickovic,Bjelica su velika buducnost tu su negde Keselj i Rasic ....za Teodosica i tepica pitajte Dudu

ZLASTIAREN

pre 13 godina

Prvi sam put gledao Srpsku košarkašku vrstu protiv Španjolaca. Prvi sam puta navijao za Srbiju u nekoj utakmici. Navijao sam zbog toga što su Španjolci prepotentni smr..ovi. A uostalom i Turci su smr..ovi kakvih nema (gade mi se još od neke tamo utakmice koju su nakon što su pobijedili Hrvatsku skakali sudijama po stolovima, unosili se u lica delegatima itd.) Navijao sam i zbog toga šta sam kroz utakmicu dobio pozitivan dojam o reprezentaciji Srbije( čini mi se sve neki mladi, neopterečeni, korektni mladići). Nakon utakmice Hrvatska- Grčka u nogometu ovog utorka koju su grci odugovlačili, zadržavali, ubijali ritam igre, kukavićki postavili bunker i još drugih metoda imali, ponoviti ću onu poznatu da su žabari talijani, španjolci, portugalci i grci jedno te isti smr..ovi u sportu kao uostalom i u životu... Puno puta zamijeramo našima neke izgubljene utakmice u nogometu, rukometu, vaterpolu, košarci itd., jer ne čuvamo rezultat, ne igramo kukavički, nego sve u napad, pa kako ispadne, što je po meni za pohvalu i ljepše ispadne nego način na koji ovi sramotari percipiraju sport.. Navijaću i sutra PROTIV TURSKE.. Lijepi pozdrav iz Pule..

Milenko

pre 13 godina

sta je sad sta kukate srbi,nikad vi nemozete bez kukanja,a to su domacini,pred njihovim navijacima,imace sudiju itd,pa i vi ste imali navijace na stadionu crvene zvezde,imali ste gardu navijaca koja je najgora ne u evropi nego u svetu pa vas slovenija nadigrala.sve ce ovo da se zavrsi kako ce se zavrsiti ko god osvoji ovo prvenstvo mi se necemo najesti hleba.
(adje, 9. septembar 2010 00:38)

eh covece sta napricha, za razliku od tebe ja sam bio na utakmici srbija-slovenija, pola stadiona su bili slovenci, nadam se da ce neki slovenacki klub da gostuje zvezdi pa da vidis sta je prava armija. Na pomenutoj utakmici nijedna navijacka grupa nije bila, i sad se ti palis tu ,sa druge strane razumem da ti je drago jer ste izvukli bod na marakani jer mi bodom nismo zadovoljni, na kraju ste vi ipak mala slovenija.

uxyzapenje

pre 13 godina

Mislim da je krajnje vreme da Tepic proradi! Koliko god licno ne voleo da ga gledam kada igra, mislim da je prekvalitetan igrac da bi celo prvenstvo odigrao kao do sada...
A u finalu na Amere, Novica, Savan, Keselj, Bjelica i Krle ponavljaju patiju od juce, a Rasic kao protiv Hrvata i jos probudjeni Tepic... i onda 30 sekundi pre kraja, Ameri vode 2 razlike i imaju napad, Paunic zatvara Durenta, a onda u zadnjem napadu Teo trojkom stavlja tacku na i.
Koja bi ludnica bila da se ovo ostvari... Organizovali bi Ameri specijalan vanredni draft samo da pokupe nase igrace :D

Andrija

pre 13 godina

Za razliku od Spanaca, Turska ce uci rasterecenija protiv nase reprezentacije. Kad dobiju lekciju nece ici kuci ;)

Srbija - RESPECT!!!

Moljac

pre 13 godina

ZLASTIAREN, hvala na komentaru, kao i Splitskom ditetu. Samo da znate, ja uvek navijam za sve reprezentacije iz nase bivse zemlje, jer jedna smo skola, jedan mentalitet, i samo nas deli zajednicki jezik. Laknuce mi i kada vi vise ne budete govorili da ste prvi put u zivotu navijali za Srbiju, vec kad to bude normalno. Tek tada ce nam svima krenuti u svakom pogledu. Dakle, molim da svi nasi uvek navijaju za Hrvate, a svi vasi za nas, osim kad igramo medjusobno. Pa tako rade Cesi i Slovaci, valjda mozemo i mi, a talentovaniji smo od njih, u svemu, i bicemo i bolji, sem u hokeju.

Hvala, jos jednom.

BSK

pre 13 godina

Odvalice nas Turci. Gledao sam ih, igraju dobro, cela hala na njihovoj strani, ma nemammo sanse. Al eto i bronzu da uzmemo to je za nas veliki uspeh.

adje

pre 13 godina

sta je sad sta kukate srbi,nikad vi nemozete bez kukanja,a to su domacini,pred njihovim navijacima,imace sudiju itd,pa i vi ste imali navijace na stadionu crvene zvezde,imali ste gardu navijaca koja je najgora ne u evropi nego u svetu pa vas slovenija nadigrala.sve ce ovo da se zavrsi kako ce se zavrsiti ko god osvoji ovo prvenstvo mi se necemo najesti hleba.

Laki-luzer

pre 13 godina

Auuu...gde bas Turci? c,c,c...Sve se bojim da nas ne "odvale"... Posle gora bruka nego muka. Kako mi je bilo zao Slovence kako bezpomocno gledaju suteve za "tricu" Iljasove,Turkoglua i drugova. Dakle,nadajmo se da mozemo nesto napraviti protiv "masinerije" Bogdana Tanjevica. Realno ne mozemo, ali nada zadnja umire,zar ne drugovi?:) Sto se mene licno tice, ja bih odmah potpisao poraz od Turaka s' jednocifrenom razlikom. Tako da nismo se obrukali. Igraci su mladi i poraz s' nekoliko koseva razlike ,im nece ostaviti traga. Tu je i bronza, i trece mesto SP.koje mozemo osvojiti.

ofk

pre 13 godina

Trebace mnogo mnogo srece i pravi centri a ne Krstic i Perovic.Nece stalno ulaziti sa 9m i nece vise biti Keseljevih 5-6 i nece biti stalno Popovica i hrvatske koju promasuju bacanja.I sad je tu Tanjevic a ne nauljeni Skarijolo.Pa je tu i 20.000 razjarenih Turaka...sve je tu.Dosao je dan kada staje neosporna Srpska fizikalija i pripremljenost posto nalecu na motivisan domaci tim a to je u ovom trenutku dovoljno.Doslo se do4 najbolje ekipe sto ce ipak dati kakav takav kvalitet u ove zadnje 3 utakmice.Srbija je napravila odredjeni uspeh pobedama i plasmanom u 4 ali to nije ono sto zadovoljava istinske poznavaoce i probirljive sladokusce.Potrebna je dopunska selekcija i promena u vrhu KSS.Velickovic,Bjelica su velika buducnost tu su negde Keselj i Rasic ....za Teodosica i tepica pitajte Dudu

Филип Вишњић Млађи

pre 13 godina

10.09.2010
На Босфору где Азија сусреће Европу судариће се СРПСКА и Турска војска! Србија предвођена храбрим Ивковићем са његових 12 Ивковића и сјаним штабом а велика Турска са 12 спахија + цео Истанбул + домаће бојно поље! Победиће српска војска јер они имају нешто што нема противничка а то нешто не може да се опише речима а поседује Србин! Сви срби знају о чему је реч!

narodna kuhinja

pre 13 godina

Kakav ce hladan tus doziveti domacini u polufinalu,nisu ni svesni, pobedili su u osmini finala Francuze sa +18,Slovence u cetvrtfinalu sa +27 ali kada im u subotu Duda postavi granitnu odbranu,nece znati sta ih je snaslo.BUDI SRBIN VERUJ U KOSARKASE!!!

lovebasketball

pre 13 godina

Ma dajte ljudi, zasto dizati Turke u nebesa, lako dobijamo polufinale...sve sto treba je zaustaviti Turkoglua, a za to ce vec lako duda naci resenje, jedinog igraca kojeg ce tesko ko cuvati je Ilijasova, naturalizovani uzbekistanac je stvarno vrhunska klasa, ali njegovih 20,30 poena je nista ako zaustavimo ostale, a to i ne bi trebao biti problem posto je to grupa vise nego prosecnih kosarkasa...pa da taj Erden stvarno vredi dule ga ne bi ni pustio iz partizana, a da Tunceri, Arslan i kompanija nesto znaju vec bi nesto osvojili, sem srebra sa evropskog kad su opet bili noseni navijanjem svoje publike i kad su opet (kao sto ce i sada biti) porazeni od Velike Yugoslavije (odnosno Velike Srbije+ pobunjenici sa juga)...

Iz Republike Srpske

pre 13 godina

Sta god da bude neka bude !!!Ostanimo uz nase heroje ne vezano na ishod utakmice protiv Turske jer su zasluzili to !Prevazisli su i sami sebe !!!Ne zaboravite da je to najmladji tim na Svetskom prvenstvu ?!Republika Srpska je gorela !Hvala vam momci,lepo je veceras biti Srbin

Matrix

pre 13 godina

Nadam se da ćemo da prodjemo Tursku,teško je igrati protiv Turaka pred njihvom publikom ,ali mislim da ćemo da ih pobedimo na šuteve sa ditance ,jer još jednom se dokazalo da imamo najbolje šutere za tri poena,kod nas i centri daju trojke :),mislim da ćemo i pored Turske publike proći Tursku ,našim košarkašima svaka čast dostojni su one generacije ,divac ,djordjevic,danliovic ,bodiroga,paspalj,a Dudi Ivkoviću svi treba da skinu kapu i treneri naši da uče od njega ,imaće mnogo toga da nauče .čovek je genije.Večaras su me oduševili Bjelica,Kešelj i Savanović gadjali su trojke kao ludi,Veličković je standardno dobar ,za Teodosića suvišno je šta reći ,mislim da je onim šutem prevazišao sam sebe :),jedino što su nam košarkaši i vaterpolisti ovih dana osvetlali obraz ,fudbal da gledam više ne pada mi napamet ,ne zato što smo izgubili od Slovenije ,nego zato što nema šta da se vidi ,sve sami krljači,da gledam samo trčanje u prazno ,pa gledaću onda atletiku,nema te da vidite neki dobar dribling neku dobru akciju ,nego idu sve nešto na silu da umuvaju.Mi boljemo da se ne zamlaćujemo tim fudbalom ,nego da se okrenemo i da finansiramo one sportove koji nam donose medalje ,a to su Košarka,Vaterpolo i Odbojka,,možemo da se mi palimo da znamo da igramo fudbal kako smo evropski Brazilci ,ali na kraju kada dodje neka ekipa i opere nas shvatimo da ne znamo da igramo fudbal.

Milos Timotijevic

pre 13 godina

Bice tesko sa Turcima... Igraju neverovatnu zonu 2-1-2, ja ono jos nisam video... Svi se gube kad im postave tu odbranu... ALi ne sumnjam da Duda zna kako da im to anulira i da ih naravno pobedimo... IDEMO PO ZLATO!!!!!!!

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Ako smo mogli Spance, mozemo i Turce. Oni su sada u oblacima nakon ubedljive pobede nad Slovenijom, ali Srbija ce ih u subotu prizemljiti.

Balansero

pre 13 godina

Sve teze od tezeg. Izgleda kao nemoguca misija. Pobediti domacina koji je do sada prosto samleo svoje protivnike.
Ili su Turci prejaki ili su im protivnici bili preslabi.

Ali! Zar neko posle svega moze da ne veruje u nase momke?

Imace publiku na svojoj strani, imace sudije na svojoj strani. Nece imati Dusana Ivkovica na klupi. Tanjevic je vrhunski trener ali je Dusan Ivkovic ipak profesor vrhunskim trenerima.

arhimed

pre 13 godina

@BSK
Odvalice nas Turci. Gledao sam ih, igraju dobro, cela hala na njihovoj strani, ma nemammo sanse. Al eto i bronzu da uzmemo to je za nas veliki uspeh.
(BSK, 8. septembar 2010 23:06)

Ovde stvarno ima pacijenata tipa bsk, ofk itd... Pa cemu taj defetizam svaki put iznova? Mislim da niko nikoga nece vise "odvaliti" i "razbiti" osim mozda USA Rusiju... Ovo ostalo ce se igrati na noz i svako ce imati svoje adute. Turci sebe, Boshu i 20k navijaca, a mi sebe i Dudu i kako god mislio da ce i sudije biti protiv nas i sve ostalo u hali ja sam siguran da nas nece razbiti, a verujem da cemo mi pobediti i izaci na crtu USA. Na ovakbim prvenstvima se stvara tim, vodje i mentalitet ekipe. Duda je to sve definitivno stvorio pa i ako ne pobedimo biti u 4 ekipe na svetu je VELIKI USPEH!!! Problem je da tzv savez ne unisti sve sto je ovaj covek urdio, pa bili mi 4. ili 1. kosarka ce se igrati a nama treba OVAKVA REPREZENTACIJA!!! Samo napred imamo kvalitet imamo znaje i snagu, a sreca ce ili doci ili nece samo je jedno sigurno ostavicemo srce na terenu i NIKO ALI STVARNO NIKO NAS NECE RAZBITI!!!

Milanche

pre 13 godina

Turci nisu bolji od Španaca. Dobro se poznajemo i mislim da su šanse 50-50. Ako sudije ne podlegnu pritisku sa tribina, pobeđujemo.

Avol

pre 13 godina

Ako cemo realno, Turci su imali strasno laku grupu, gde im je jedini ozbiljan protivnik bila mrtva Grcka. A u osmini i cetvrt finalu sut ih je strano isao. Mislim da su juce u jednom momentu imali 78% sut za tri poena, sto je stvarno previse. To se 100% nece desiti protiv nas, i sto je takodje vazno, nece moci nad nama da idu na brze kontre i polu-kontre jer smo i mi maheri za tu igru. Samo treba izdrzati prvu cetvrtinu, a kad oni vide da im ne ide ima sami da se zakopaju, jer realno jos ni jednu tvrdu utakmicu pod pritiskom moranja nisu odigrali.

Pedja J7

pre 13 godina

MI NAJBOLJE IGRAMO KADA NAM ZVIŽDI CELA HALA! - ČINJENICA!

Ponoviće se 95. i Atina - pobeda nad domaćinom u polufinalu, i automatski cela hala protiv nas i u finalu, al opet pobedjujemo...

Jedina razlika će biti ta što smo tada postali Evropski prvaci, a sada ćemo postati SVETSKI PRVACI!

SRBIJA . . .SRBIJA. . . SRBIJA!!!

GAGI

pre 13 godina

Svaka čast momcima i G-dinu Ivkoviću!Neka slave večeras.Od sutra ponovo ozbiljno jer ovo nije SVE od njih na ovom SP.Negde sam komentarisao da moramo igrati na ispod 70 poena i da Teo mora razigrati prvo Savanovića i Kešelja pa onda sebe.Pola-pola.Sada mislim da je u narednoj utakmici najvažnije da se psihički povrate,jer sada imamo razigrane igrače,imamo igru koju je FIBA očajnički tražila kao najbolju reklamu košarke u poslednjih 10 godina,imamo OGROMNO samopouzdanje i imamo imperativ Turaka da moraju da igraju finale.Sve to ide na našu vodenicu.Turska je u ovom trenutku bolja ekipa od Španije,imaju publiku i blago domaćinsko suđenje na njihovoj strani.Ali imaju STRAH od nas!Zna to i Boša Tanjević.Ukoliko budemo egal sa njima do kraja,dobijamo ih.Igraju na buku,povedu 15-ak razlike i onda opušteno ulazi sve kao od šale.Nisu imali nijednu neizvesnu utakmicu na SP a mi 4,skor nam je 3-1.Znači dobro se nosimo sa pritiskom.Za njih nisam siguran.Momci neka se odmore,pa u subotu,neka ORU DRUMOVE!!

BinSr

pre 13 godina

Protiv Turaka samo disciplinovano. Atmosfera ne sme da utiče na igru.
Ako prednost Srbije bude rasla, makar i za po jedan poen po četvrtini, Turci su gotovi. I publika će tada biti obeshrabrena.
Veliko ushićenje Turaka se slama hladnom glavom.

Sava

pre 13 godina

Dobri su Turci,nema sta,ali mi smo u Istambulu postali evropski prvaci i Partizan i reprezentacija,sad je vreme da u Istambulu postanemo svetski prvaci. Tanjevic je odlican trener,u rangu sa Obradovicem,Maljkovicem,Vujosevicem, ali mi na klupi imamo selektora genija,doktora ove igre pod obrucima.

borko

pre 13 godina

Sto se tice srece ili nesrece zbog toga sto igramo protiv domacina turnira (kosarka i vaterpolo)- TO NAM NIJE BITNO !!!
BITNO je da se NASI momci usresrede na svoju igru !!!

N A P R E D J U N A C I !!!!!!!

PS: 99-te sam gledao finale sa drugarima u kaficu, a do nas su neki Novopazarci navijali strastvenije za Turke nego njihovi navijaci u istambulskoj ARENI.... Voleo bih da ti NP-rci ponovo tako da navijaju, a da se istorija PONOVI !!!!!
U BOJ KRENITE JUNACI SVIIIIII

dule

pre 13 godina

Koliko god da su Turci jaki mi mozemo bolje. Ja ne znam za vas, ali ja gornju granicu ovog tima ne vidim i mislim da mozemo svakog da dobijemo, i mislim da ako se sloze kockice i odigramo isto kao veceras, ako ne i bolje, nece Turci imati sta da traze...

splitsko dite

pre 13 godina

čestitan svin srbima na ovom velikom uspjehu...moran priznat da je ovo prvi put da san skaka iz fotelje kad bi srbija pogodila tricu,ko da igra hrvatska san navija...pozdrav iz splita...

Notorius

pre 13 godina

Bice tesko, ali:

1. Turska je domacin, ima ogroman pritisak da mora da igra finale..pritom poznato je da turci lose igraju pod pritiskom. S druge strane smo mi...hm...LJUDI MI OBOZAVAMO DA IGRAMO POD PRITISKOM, i mi OBOZAVAMO DA IGRAMO SA DOMACINIMA, i mi OBOZAVAMO DA IGRAMO KADA NAM CELA HALA ZVIZDI. Tada smo najbolji...bili, ostali i bicemo!

2. Turci su pobedili i Francuze i Slovence tako sto nabiju par trojki na pocetku, ulete u presing po celom terenu, pocnu da vriste ovi sa tribina..protivnici se zbune, upanice...i do kraja Turci nastave da ih ruse...vise mentalno. To kod Dude nece da prodje!

3. Turci znaju s kim igraju...znaju da ih se ne bojimo! Znaju da nam se je.e sto su domacini i sto ce puna hala navijati a njih! Oni to dobro znaju i toga se zestoko plase! U to budite sigurni!

4. Tanjevic je sjajan trener, sjajan...ali Duda je objasnio taktiku za njega!

5. Vidim da svi pricaju kako Turska nikada nije imala bolji tim...i kako zastrasujuce dobro igra...kako igra dobro zonu 2 1 2 ...ej ljudi, pa ako smo mi mogli spansku zonu i presing onako da razbijemo, pa ovo ce biti daleko lakse.

6. kvota na nas je skoro 3! Dobra prilika za zaradu!!!

MOMCI SA SRECOM! SRBIJA JE UZ VAS!!

p.s. Vi ste za mene vec sampioni!!!

finale

pre 13 godina

Odavno nisam vidio da nekog ide sut ko danas Turke... Jednostavno, ulazilo je sve. U prvom poluvremenu, 80% za 3 poena!!! Vise od pola koseva! Zonska odbrana po cijelom terenu, veoma agresivna uz toleranciju sudija. Pozicija na skoku - nevjerovatna! Jednostavno, Slovenci nisu mogli nista da urade a nisu igrali lose do poslednje cetvrtine. Zao mi je bilo sto mjesto njih nisu bili recimo Ameri. Bilo bi interesantno.
Ako se Turcima sklope kockice ko veceras, sanse su nam jaaako male. Vjerujem da Duda ima varijanti da im poremeti igru ali to treba raditi na raznim pozicijama sto je veoma komplikovano. Cilj je napraviti rezultatsku neizvjesnost - oni to nisu imali tokom turnira, a mi smo pokazali da imamo m..a za takvu igru.

123

pre 13 godina

Dobili smo prvoplasiranu ekipu na svetu, dobili svetske i evropske sampione sad jos ostao domacin i onda osvajac olimpijade u finalu i to je taj raspored

nz

pre 13 godina

Turke smo vec dobili 2 puta na pripremama u IStanbulu,nije to bas isto kao i prvenstvo ali mozemo da se nosimo sa njima. Tako da imamo razloga za optimizam.

Nenad

pre 13 godina

Kada cijela dvorana zviždi igramo najbolje. Sjetim se odmah EP 2001. kada je gomila Novopazaraca navijala za Tursku a protiv svoje SR Jugoslavije u sred Istanbula. Kuda će ti veći motiv od toga da udariš na domaćina. Srbija dobro igra pod pritiskom. Nadam se da ćemo dobiti Turke. Nisu ni Turci vanzemaljci koje je nemoguće pobijediti. Mislim i da će preostalih 3000 slovenačkih navijača doći da navijaju za Srbiju.

Comy

pre 13 godina

Cisto za podsetnik, pripremne utakmice dva dana za redom!!!

Srbija - Turska 83:70 (27:22, 22:14, 14:22, 20:12)

Turska: Akjol, Guler 2, Onan 8, Iljasova 12, Erden 2, Tunčeri 2, Savaš 6, Gonlum 12, Ašik 6, Turkoglu 14, Baker, Ozer 6.

Srbija: Tepić 3 (4 as), Milosavljević, Paunić 5, Bjelica, Savanović 13 (4 sk), Raduljica, Krstić 19 (7 sk, 5 as), Perović 8, Veličković, 6 Kešelj 13, Teodosić 16, Rašić.

-----------------------------------------------------

Turska – Srbija 61:66 (19:17, 4:21, 17:20, 21:8, 16:20)

Turska: Akjol 4, Guler, İljasova 24, Erden 5, Tunčeri 4, Savaš 12, Gonlum, Ašik 5, Turkoglu 5, Buker 2, Ozer, Solak.

Srbija: Tepić, Milosavljević 2, Paunić 8, Bjelica 2, Marković 2, Savanović 6 (4 sk), Raduljica 12 (5 sk), Veličković 2, Kristić 3, Mačvan 11 (11 sk), Kešelj 4, Teodosić 1, Rašić 13.

Iz navedenog jedini problem Iljasova u drugoj utakmici, mada mislim da Novica moze da odradi posao protiv njega!
Sve u svemu nisu bauk, ali provaljujem da ih je Duda spustio bio na mali broj poena... I ko god da kaze da su centri problem kod njih, veze sa zivotom nema!!!

pera

pre 13 godina

čestitan svin srbima na ovom velikom uspjehu...moran priznat da je ovo prvi put da san skaka iz fotelje kad bi srbija pogodila tricu,ko da igra hrvatska san navija...pozdrav iz splita...
(splitsko dite, 9. septembar 2010 00:17)

hvala ti shefe

cacak81

pre 13 godina

^čestitan svin srbima na ovom velikom uspjehu...moran priznat da je ovo prvi put da san skaka iz fotelje kad bi srbija pogodila tricu,ko da igra hrvatska san navija...pozdrav iz splita...
(splitsko dite, 9. septembar 2010 00:17) ^

Majstore Hvala

uxyzapenje

pre 13 godina

Mislim da je krajnje vreme da Tepic proradi! Koliko god licno ne voleo da ga gledam kada igra, mislim da je prekvalitetan igrac da bi celo prvenstvo odigrao kao do sada...
A u finalu na Amere, Novica, Savan, Keselj, Bjelica i Krle ponavljaju patiju od juce, a Rasic kao protiv Hrvata i jos probudjeni Tepic... i onda 30 sekundi pre kraja, Ameri vode 2 razlike i imaju napad, Paunic zatvara Durenta, a onda u zadnjem napadu Teo trojkom stavlja tacku na i.
Koja bi ludnica bila da se ovo ostvari... Organizovali bi Ameri specijalan vanredni draft samo da pokupe nase igrace :D

nikola

pre 13 godina

za mene ste vec uzeli zlato,svaka vam cast...!!!!!jos jednom ste dokazali da ste vi pravi sportisti,kakve mi zelimo i u kakve verujemo,koji igraju svim srcem za reprezentaciju,danas ste protiv spanije bili fantasticni...niste kao oni ''fudbaleri''....

Kraljevcanin

pre 13 godina

Citao sam razne komentare kada je trebalo da igramo protiv Spanije... Bili su tipa razbice nas Spanci, ovo ono... Sad citam opet Turci jaki, Turci ovo ono... Ma bre ljudi, veceras smo dobili svetske i evropske prvake, sta vam je! Ajde sto smo ih dobili, nego sto smo vodili i bili bolji 90 posto utakmice! Ej, to nije mala stvar! Zasto ste toliko pesimisticni kada imamo sjajan tim, naglasicu TIM! Ne istice se pojedinac, nikad se ne zna ko ce da eksplodira, treba verovati u nase momke! Juris na zlato!!!

anbeast

pre 13 godina

Boša konačno naterao Turke da igraju kako treba. Realno,još Turci nisu naišli na ,,tvrdo'', ali daleko od toga da je naša pobeda gotova stvar. Razlika u meču sa Slovencima je nerealna jer su se Janezi predali i igra im se raspala mnogo rano. Malo me brine Iljasova jer je dosta pokretljiv a jak i ima odličan šut... Statistički, Turci su bolji u procentu šuta za tri, a dosta gori od nas u slobodnim bacanjima...

doom

pre 13 godina

да се не понављам, домаћим "Турцима":
http://www.b92.net/sport/turska2010/komentari.php?nav_id=457381#k4359091

Mare

pre 13 godina

Secam se kao juce da je bilo kad je prosle godine Tegeltija intervjuisao Novicu posle pobede protiv Poljaka na EP kod njih: „Novice, kako ocenjujes atmosferu, bila je puna hala?” A Ubica ce: „Pa iskreno, nista posebno.” Turci, znate sta vas ceka :-)

MojBratBane

pre 13 godina

Pedja, pa i 98. smo dobili grke (domacine) u polufinalu i postali svetski prvaci, ne bi nam ovo bilo ni prvi, drugi, treci put :)

SM

pre 13 godina

Lako je biti luzer,podviti rep i predvidjati da svaku narednu utakmicu gubimo pa posle se pljuvati i hvaliti se kako si pogodio,a pobedimo onda super progutas sta si sr.o pa ih hvalis,takvi ljudi ne zasluzuje ovakvu reprezentaciju.Ovi momci su sampioni,po talentu,borbenosti,SRCU...SRBIJA!!!

sodnik61

pre 13 godina

Mnogo toga zavisi od sudija. To što su dozvoljavali u obrani protiv Slovenije u prvoj i drugoj četvrtini nije baš puno ličilo na košarku. U drugom poluvremenu i Slovenija je pokušala sa agresivnom obranom ali su tada sudije svirale svaki kontakt.
U svakom slučaju pobjeda je zaslužena, ali je utakmica mogla biti bolja. Navijaču za vas, držite se pa šta bude

cp6uja

pre 13 godina

@Laki-luzer
Au, brate... Posle svih utakmica ti dajes ovakav komentar. Sta reci a ne zaplakati? Kao prvo, Turci nas nece razbiti, jer do sada nisu igrali sa takvim sistemom kakvi su nasi. Kao drugo (ako iskljucimo prvo), ako se desi neki ubedljiv poraz, mislis da ce to dugo ostati u glavama nasih kosarkasa? Ostao je njima u glavama ubedljiv poraz od Spanaca prosle godine u finalu EP.. Pa evo kako smo im vratili... ;) Srbijaaaaa!!!

Bata Peca

pre 13 godina

Saljem jos jednom, jer prvi put nije objavljeno.

Hrvati su imali zelju, ali nisu imali tehniku.
Spanci su imali tehniku, ali nisu imali ludost.
Najveci problem sa Turcima je sto imaju i jedno i drugo, ali i publiku koja ih baca u trans. A najteze je igrati protiv igraca koji su u transu. Oni ne razmisljaju. Igraju kao roboti. Mozes im dati 20 trojki, oni ce i dalje biti u transu i napadati bukvalno u oci.

Pre tri dana sam napisao da se Spanci mogu dobiti samo "u glavi", dobrom psiholoskom pripremom, a Duda je to zacinio i fenomenalnom taktikom na terenu. Sada pisem da se Turci mogu dobiti samo smirenoscu, cvrstom rukom, hladnom glavom i preciznim sutem.

A siguran sam da Duda i ovaj put ima da doda jos nesto.

Napred srece nase, sto ste nam ulepsali ovu jesen!

Milenko

pre 13 godina

sta je sad sta kukate srbi,nikad vi nemozete bez kukanja,a to su domacini,pred njihovim navijacima,imace sudiju itd,pa i vi ste imali navijace na stadionu crvene zvezde,imali ste gardu navijaca koja je najgora ne u evropi nego u svetu pa vas slovenija nadigrala.sve ce ovo da se zavrsi kako ce se zavrsiti ko god osvoji ovo prvenstvo mi se necemo najesti hleba.
(adje, 9. septembar 2010 00:38)

eh covece sta napricha, za razliku od tebe ja sam bio na utakmici srbija-slovenija, pola stadiona su bili slovenci, nadam se da ce neki slovenacki klub da gostuje zvezdi pa da vidis sta je prava armija. Na pomenutoj utakmici nijedna navijacka grupa nije bila, i sad se ti palis tu ,sa druge strane razumem da ti je drago jer ste izvukli bod na marakani jer mi bodom nismo zadovoljni, na kraju ste vi ipak mala slovenija.

Andrija

pre 13 godina

Za razliku od Spanaca, Turska ce uci rasterecenija protiv nase reprezentacije. Kad dobiju lekciju nece ici kuci ;)

Srbija - RESPECT!!!

ZLASTIAREN

pre 13 godina

Prvi sam put gledao Srpsku košarkašku vrstu protiv Španjolaca. Prvi sam puta navijao za Srbiju u nekoj utakmici. Navijao sam zbog toga što su Španjolci prepotentni smr..ovi. A uostalom i Turci su smr..ovi kakvih nema (gade mi se još od neke tamo utakmice koju su nakon što su pobijedili Hrvatsku skakali sudijama po stolovima, unosili se u lica delegatima itd.) Navijao sam i zbog toga šta sam kroz utakmicu dobio pozitivan dojam o reprezentaciji Srbije( čini mi se sve neki mladi, neopterečeni, korektni mladići). Nakon utakmice Hrvatska- Grčka u nogometu ovog utorka koju su grci odugovlačili, zadržavali, ubijali ritam igre, kukavićki postavili bunker i još drugih metoda imali, ponoviti ću onu poznatu da su žabari talijani, španjolci, portugalci i grci jedno te isti smr..ovi u sportu kao uostalom i u životu... Puno puta zamijeramo našima neke izgubljene utakmice u nogometu, rukometu, vaterpolu, košarci itd., jer ne čuvamo rezultat, ne igramo kukavički, nego sve u napad, pa kako ispadne, što je po meni za pohvalu i ljepše ispadne nego način na koji ovi sramotari percipiraju sport.. Navijaću i sutra PROTIV TURSKE.. Lijepi pozdrav iz Pule..

Moljac

pre 13 godina

ZLASTIAREN, hvala na komentaru, kao i Splitskom ditetu. Samo da znate, ja uvek navijam za sve reprezentacije iz nase bivse zemlje, jer jedna smo skola, jedan mentalitet, i samo nas deli zajednicki jezik. Laknuce mi i kada vi vise ne budete govorili da ste prvi put u zivotu navijali za Srbiju, vec kad to bude normalno. Tek tada ce nam svima krenuti u svakom pogledu. Dakle, molim da svi nasi uvek navijaju za Hrvate, a svi vasi za nas, osim kad igramo medjusobno. Pa tako rade Cesi i Slovaci, valjda mozemo i mi, a talentovaniji smo od njih, u svemu, i bicemo i bolji, sem u hokeju.

Hvala, jos jednom.