Nova vest
Košarka

Sreda, 01.09.2010.

23:17

Slovenci dobili Brazil i izbegli Srbiju

Slovenija je u poslednjem meču grupe B savladala Brazil rezultatom 80:77 (20:18, 24:12, 23:21, 13:26) i kolo pre kraja praktično obezbedila drugo mesto u grupi.

Izvor:

Autor:

Default images

Pre 12.500 gledalaca u Istanbulu Slovenci su bili bolji u prev tri četvrtine, ali je opištanje u poslednjoj moglo da ih košta pobede.

Najefikasnije u pobedničkom timu bio je plej Barselone Jaka Lakovič koji je postigao 20 poena, Brezec je postigao 16, a Nahbar 15. Kod Brazilaca Maćado je postigao 20 poena, Spliter 19, a Barabarosa 12.

U prvoj četvrtini timovi su bili izjednačani, a Slovenci su prvu deonicu dobili sa 20:18. Barbosa i Spliter su postigli po šest poena, dok je Slovenaca najbolji u prvih deset minuta bio Primož Brezec sa čak deset postignutih poena.

Slovenci u drugoj četvrtini prave neverovatnu seriju 14:0 i dolaze do rezultata 34:18. Sjajni Brežec, Nahbar i Bećirović postizali poene, dok su Brazilci promašivali sve što se može promašiti. Seriju Slovenaca prekinuo je Spliter poenima iz igre četiri i po minuta pre kraja prvog poluvremena. Spliter i barbarosa održavali su rezultatski priključak Brazilaca, ali je posle trojke Lakoviča u poslednjem napadu Slovenija na odmor otišla sa +14, 44:30.

U trećoj četvrtini ekipe su igre poen za poen, što je odgovralo Slovencima koji su održavalai visoku rezultatskum prednost, u svakom trenutku veću od devet poena. Brazilci su u poslednja tri munuta treće deonice postigli samo dva poena, preko Varežaa.

Lakovič pogađa trojku na početku poslednje četvrtine i posle to koša Slovenci kao da su stali. Preko Maćada i Splitera Brazil dolazi na samo -2, 70:68, 4:20 minuta pre kraja meča. Onda opet na scenu stupa sjajni Lakovič i sva dve trojke vraća prednost svom timu, i Nahbar pogađa za tri poena pa Slovenci ponovo imaju +8 - 79:71 20 sekundi pre kraja meča. Konačan rezultat 80:77 postavio je Maćado tako što je uspešno realizovao tri slobodna bacanja.

Slovenija je ovom pobedom obezbedila drugo mesto u grupi i njen protivnik u osmini finala najverovatnije će biti reprezentacija Australije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
ABA

Barać: Zvezda je veliki favorit

Trener Mege Marko Barać izjavio je da je Crvena zvezda favorit u predstojećoj seriji polufinala plej-ofa regionalne ABA lige, ali je istakao da će njegov tim igrati dobru košarku.

B92.sport

14:25

5 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu