Nova vest
Košarka

Sreda, 01.09.2010.

23:07

Turska dobila Portoriko za prvo mesto u grupi

U najzanimljivoj utakmici C grupe Turska je pobedila Portoriko sa 79:77 (19:19, 11:18, 26:20, 23:20) i obezbedila prvo mesto u D grupi.

Izvor:

Autor:

Default images

Portorikanci su odigrali mnogo bolje u prvih 15 minuta utakmice, ali je presudio furiozan početak Turske u poslednjoj četvrtni i dug period bez poena iz igre Portorikanaca.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Hidajet turkoglu sa 16 poena i 5 asistencija, Iljasova je postigao 13 uz 12 skokova , Onan 12 i Erden 10 poena.

U reprezentaciji Portorika najbolji pojedinac bio je Vasaljo sa 19 poena, Ramos je postigao 15 poena i zabeležio 12 skokova.

Portoriko je imao rezultatsku prednost tokom cele prve četvrtine, u dva navrata sa +4 (5:1, 12:8), ali domaća reprezentacija pred deset hiljada svojih navijača trojkom Turkoglua na prvi dvominutni odmor odlazi sa nerešenim rezultatom, 19:19. Pre Turkoglu trojku je pogodio i Vasaljo.

Na početku druge deonice Portoriko pravi seriju 10:2, koja se završava ponovo trojkom Vasalja za 29:21. Turci do kraja prvog poluvrmena ne uspevaju da preokrenu rezultat, pa se na odmor odlazi sa rezultatom 37:30 za Portoriko.

U trećoj četvrtini Li pogađa za tri poena posle asistencije Ramosa i Portoriko stiče dvocifrenu prednost. Tri minuta pre kraja treće četvrtine Pevi pogađa za dva poena (53:44) i Portorikanci odražvaju svoju rezultatsku prednost. Međutim Turci se tada “bude“ i do kraja treće četvrtine postižu 12 poena. Prvo je Gonlum vezao tri poena, zatim je Iljasova pogodio trojku. Ramos je sa linije za slobodna bacanja bio precizan, postigao svoj 13 poena kod rezultata 55:51. Dok kraja četvrtine Portorikanci nisu uspeli da postignu koš iz igre pa su Turci prišli na samo poen, 57:56.

Domaći košarkaši ulaze furiozno u poslednju četvrtinu i serijom 10:0, okreću rezultat potpuno u svoju korist. Poene su postizali Gonlum, Iljasova, Erden i Arslan. Portorikanci sve do 4:47 minuta do kraja meča ne postižu poene iz igre (ukupno osam minuta). Sa linije za slobodna bacanja bili su precizni Rivera i Santjago.

Posle poena Turkoglu dva minuta pre kraja meča Turska vodi sa 78:69. Narednih 80 ekundi nije bio poena, a onda za 11 sekundi sjajni Vasaljo postiže dve trojke, a zatim i Balkman postiže dva poena i Portorikanci sedma sekundi pre kraja dolaze na samo -1, 78:77. Na drugoj strani trojke su promašivali Iljasova i Tunčeri.

Tunčeri je fauliran u poslednjem napadu, pogodio je jedno bacanja, a Vasaljo je promašio trojku za pobedu. Turska je ovom pobedom praktično obezbedila prvo mesto u grupi i verovatno će se u četvrt finalu sastati sa Novi Zelandom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu