Nova vest
Košarka

Sreda, 01.09.2010.

23:03

Jordan samo zapretio Argentini

Luis Skola ponovo je dominirao na parketu sale u Kajzeriju u novoj pobedi Argentine, ovaj put protiv Jordana sa 88:79 (35:19, 14:18, 12:18, 27:24).

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Gaučosi“ su zadržali maksimalan učinak u grupi A, ali znatno teže nego što se to očekivalo.

Skola je Jordancima ubacio 30 poena i imao 13 skokova, a najbliži saigrač bio mu je Karlos Delfino sa 18 poena. Sa druge strane, Rašid Rajt postigao je 22 poena, Adais 20, a Abas 17 uz 10 skokova.

Argentina je najavila ubedljiv trijumf protiv autsajdera iz Azije dominantnom predstavom u prvoj četvrtini koju je dobila sa 35:19 uz 12 poena Delfina.

Jordan je, međutim, promenio odbranu u nastavku u zonu i potpuno zatvorio prilaz košu Luisu Skoli koji je postigao samo dva poena u drugoj četvrtini, pa je Jordan serijom 7:0 u poslednja dva minuta smanjio do poluvremena na 49:37.

Nastavili su sa dobrom igraom Azijci i u nastavku te poenima Idaisa i Rajta smanjili na samo 55:49, ali su u finišu treće četvrtine Kešeira i Huan Gutijeres sačuvali prednost Argentini 61:55.

Jordan je pokušao i u odlučujućoj deonici da brzom serijom stigne do izjednačenja, ali su Skola i Delfino pružili svoj maksimum i zaustavili rivala.

Argentina ima četiri pobede pa će u četvrtak od 18 časova u duelu sa Srbijom odlučivati o prvom mestu u grupi. Jordan je bez pobede, a Mundobasket će završiti duelom sa Nemačkom koja je takođe eliminisana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu