Nova vest
Košarka

Sreda, 01.09.2010.

21:58

Grčka lako protiv Obale Slonovače

Reprezantacija Grčke lako i ubedljivo je savladala Obalu Slonovače rezultatom 97:60 (20:14, 27:5, 34:19, 16:22).

Izvor:

Autor:

Default images

Posle poraza od domaćina Turske Grci su se i psihički i fizički oporavili u meču sa nedoraslim protivnik iz Afrike.

Dominantom igrom, posebno u drugoj četvrtini, Grci su došli do ubedljive pobede. Najbolji pojedinac susreta bio je Kalates koji je postigao 15 poena i zabeležio 8 asistencija i 7 skokova. Burusis je imao 9 poena i 7 skokova, Cacaris 10 poena i 5 skokova.

U reprezentaciji Obale Slonovače bolji od ostalih bio je Asie sa 11 poena i 7 skokova. Neočekivano Afrikanci su odličnio otvorili utakmicu i poveli sa 7:0, ali su Grci brzo odgovorili serijom 9:0, dve trojke je postigao Cacaris, i poveli sa 9:7. Obala Slonovače je rezultatski bila u meču tokom prvih deset minuta.

Međutim u drugoj četvrtini Grci igraju angažovanije u odbrani i Slonovi ne postižu koš šest minuta. Grci na 15-minutni odmor idu sa ubedljivih 47:19.

Afrička reprezentacija u trećoj deonici pstiže 19 poena, toliko su igrači Obale Slonovače postigli u prvih 20 minuta. U poslednjoj deonici je došlo do opuštanja, selektor Kazlauskas je odmarao najbolje igrače i istovremeno su se svi grčki igrači upisali u strelce. Afikanci su dobili poslednju četvrtinu sa 22:16.

Selektor Kazlauskas je posle meča izjavio da je zadovoljan igrom i zalaganjem svojih igrača posle poraza od Turske.

Konstantis Kajmakoglu je izjavio da su on i njegovi saigrači jedni drugima rekli da život ide dalje posle poraza od Turske.

" Posle poraza od Turske u utakmici koja je odlučivala koji tim će zauzetu prvo mesto u grupu, mi igrači smo jedni drugima rekli da život ide dalje i da moramo da igramo, što smo u utakmici sa Obalom Slonovače i uradili. Igrali smo sa puno energije svih 40 minuta. Pokazali smo da u dobroj formi dočekujemo meč sa Rusijom. Ali najvažnije je da budemo spremni za eliminacionu rundu", rekao je Kajmakoglu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu