Nova vest
Košarka

Sreda, 01.09.2010.

21:13

Amerikanci lako i protiv Irana

Američka reprezentacija zabeležila je treću ubedljivu pobedu na Mundobasketu, slavila je protiv Irana sa 88:51 (19:13, 23:15, 20:11, 26:12).

Izvor:

Autor:

Default images

Ovom pobedom Amerikanci su potvrdili prvo mesto u grupi B, dok je Iran ostao na jednoj pobedi.

U pobedničkom timu četvorica igrača imala su dvocifren broj poena, Lav 13, Djurant 12, Rouz 11 i Grindžer 10. Standardno najbolji u reprezentaciji Irana bio je Hamed Hadiadi sa 19 postignutih poena i 5 skokova.

Iran je na početku meča poveo sa 5:3 posle trojke kapitena Kamranija. Ekipa Majka Križevskog brzo preokreće rezultat u svoju korist i od četvrtog minuta do kraja susreta samo je povećavala rezultatsku prednost. Iran je na prvi dvominutni odmor otišao sa -6 najviše zahvaljujući Kamraniju koji je postigao 6 poena.

U drugoj četvrtini Amerikanci su preko Djuranta i Rouza stigli do +14, ali košarkaši Irana nisu bili nezadovoljni rezultatom. Na ovoj utakmici zapaženu ulogu imao je 20-godišnji Arslan Kazemi koji je igrao na koldžu u Teksasu, u Hjustonu. Kazemi je imao na kraju meča 14 poena, 5 skokova i 5 ukradenih lopti.

Drugo poluvreme proteklo je očekivano bez rezultatske neizvesnosti, Amerikanci su konstantno uvećavali svoju vrednost. Križevski je ravnomerno rasporedio minutažu na svih 12 košarkaša, niko nije proveo na terenu manje od 11 ni više od 21. minuta.

Zanimljiv je bio duel saigrača iz Memfis Grizlija Hadidija i Rudija Geja (9p, 3sk, 2as). U poslednjem kolu Amerikanci igraju protiv Tunisa, dok Iran igtra protiv Slovenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
ABA

Barać: Zvezda je veliki favorit

Trener Mege Marko Barać izjavio je da je Crvena zvezda favorit u predstojećoj seriji polufinala plej-ofa regionalne ABA lige, ali je istakao da će njegov tim igrati dobru košarku.

B92.sport

14:25

5 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu