Nova vest
Tenis

Subota, 24.06.2017.

17:42

Čilić prvi finalista Kvinsa

Hrvatski teniser Marin Čilić prvi je finalista Kvinsa u Londonu. Hrvat je u prvom polufinalu pobedio Žila Milera sa 2-1 u setovima, 6:3, 5:7, 6:4.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Čilić prvi finalista Kvinsa
Getty images

Čilić dobrim partijama u poslednje vreme potvrđuje uspon forme, a nedavno je rekao i da se polako približava najboljim igračima današnjice.

Sedmom igraču sveta je u prvom setu bio dovoljan jedan nesiguran gem protivnika, pa je 26. teniser na ATP listi morao da se suoči sa gubitkom svog servisa, a Čilić je poveo sa 4:2.

Mogao je Čilić da završi posao već u narednom servis gemu Milera pri rezultatu 5:2, ali nije iskoristio dve prilike, pa je odservirao za osvajanje prvog seta.

U drugom znatno bolje izdanje momka iz Luksemburga koji je u nekoliko navrata pretio, ali nijedan teniser nije pravio brejk do samog kraja seta kada je Miler iskoristio drugu set loptu na servis Čilića i brejkom izjednačio u setovima.

Čilić se potom pokrenuo, zaigrao opasnije već na startu trećeg seta. Dobro se držao Miler sve do sedmog gema kada Čilić pravi, ispostaviće se odlučujući brejk u meču. Sačuvao je Hrvat svoj servis za 5:3, a do kraja je svaki teniser osvojio još po gem na svoj servis i Čilić je prošao u finale.

U drugom polufinalu igraju Bugarin Grigor Dimitrov i veteran Felisijano Lopes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve