Nova vest
Tenis

Petak, 13.01.2017.

08:30

Jelena kreće od Laure Zigmund

Jelena Janković počinje takmičenje na Australian Openu duelom sa Laurom Zigmund iz Nemačke.

Izvor:

Autor:

Jelena kreće od Laure Zigmund
Getty Images

Najbolja srpska teniserka bi se u slučaju pobede u borbu za treću rundu sastala ili sa, još jednom Nemicom, Julijom Gerges ili Katerinom Sinijakovom iz Češke.

U njenom delu žrebu su još, između ostalih, Svetlana Kuznjecova iz Rusije, Rumunka Simona Halep i Amerikanka Venus Vilijams, ali i prošlogodišnja šampionka Anđelik Kerber iz Nemačke.

Na korak do glavnog žreba jeste i Aleksandra Krunić, koja u poslednjoj rundi kvalifikacija igra sa Ruskinjom Anom Blikovom (ne pre deset časova).

S druge strane, Amerikanka Serena Vilijams će pohod ka rekordom 23 Grend Slemu započeti protiv Belinde Benčić iz Švajcarske.

U četvrtoj rundi mogla bi da se sastane sa Džoanom Kontom iz Velike Britanije, odnosno sa Slovakinjom Dominikom Cibulkovom u četvrtini finala.

Kerber, koja je prošle godine u velikom finalu porazila upravo mlađu od sestara Vilijams, u borbi za polufinale mogla bi za rivalku da ima Garbinje Mugurusu iz Španije, a kreće od Ukrajinke Lesije Curenko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve