Nova vest
Tenis

Sreda, 21.09.2016.

11:25

Makarova: Mi narodne lekove, a one... Nečasno

Ruska teniserka Jekaterina Makarova šokirana je saznanjem da su sestre Vilijams koristile nedozvoljena sredstva u svrhu lečenja.

Izvor: SO

Autor: SO

Makarova: Mi narodne lekove, a one... Nečasno
Foto: Getty Images

“Nisam mogla ni da zamislim da to funkcioniše na taj način. Svi smo ljudi, razbolimo se i moramo nekako da budemo lečeni, ali ispada da neki od nas moraju da koriste razno bilje i narodne lekove, a neki imaju pravo i da koriste zabranjene supstance. Tu nema časti“, izjavila je Makarova, olimpijska šampionka u dublu, nekada osma teniserka sveta.

Jeleni Vesninoj, njenoj partnerki i polufinalistkinji Vimbldona, takođe je ostao gorak ukus u ustima.

“Besmisleno je da im je dopušteno da to koriste, ali sa pravne tačke gledišta uradile su sve kako treba i zaštitile su se maksimalno – doktor je prepisao, WADA odobrila, pa im se ne može ništa zameriti“, kaže Vesnina.

Ruska hakerska organizacija "Fensi Bers" je pustila u javnosti poverljiva medicinska dokumenta više desetina sportista, od kojih su mnogi učestvovali na nedavno održanim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Dozvola za upotrebu lekova se uglavnom izdaje za lečenje određenih uobičajenih bolesti, međutim, mnogi smatraju da je jasan oblik zloupotrebe pravila.

Direktorka Antidoping agencije Srbije (ADAS) dr Milica Vukašinović-Vesić tvrdi da slučaj sa tolerisanjem upotrebe zabranjenih lekova nije doping.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve