Nova vest
Tenis

Sreda, 11.05.2016.

18:16

RF: Posle zagrevanja odlučio, očekivao poraz 2-0

Švajcarski teniser Rodžer Federer otkrio je da je tek posle zagrevanja odlučio da će igrati meč drugog kola na Mastersu u Rimu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

RF: Posle zagrevanja odlučio, očekivao poraz 2-0
Photo by Matthew Lewis/Getty Images

Federer je odigrao tek treći meč posle polufinala Australijan opena i savladao Aleksandra Zvereva sa 6:3, 7:5.

Prvo je morao na operaciju kolena zbog pokidanog meniskusa, potom je usledio stomačni virus, a onda i povreda leđa koja ga je odvojila od terena u Madridu.

“Igrao sam oprezno, tek posle zagrevanja sam odlučio da ću igrati. Ovo je za mene bio veliki meč na mnogo nivoa”, rekao je Federer.

Drugi igrač na ATP listi bio je veoma srećan što je mogao da nastupi, ali nije očekivao trijumf.

“Očekivao sam da izgubim u dva seta danas, to mi je bilo u podsvesti, tako da je pobeda od 2-0 veliko iznenađenje za mene. Igranje ovog meča je bilo nešto što mi je bilo potrebno, kako bih video na kom sam nivou, bez obzira da li ću igrati sutra ili ne. Bila mi je potrebna informacija za nedelje koje dolaze. U jednom trenutku morate da izađete na teren i osetite kako sve izgleda. Srećan sam što sam mogao da odigram ceo meč, bez ikakvih pauza”, dodao je Švajcarac.

Rodžer nikada nije osvojio turnir iz serije 1.000 u prestonici Italije i svestan je da se to neće dogoditi ni ove sezone.

“Ne znam kako ću se osećati sutra, ovo su trenutno bebeći koraci. Čak i za sutrašnji meč je preveliko pitanje u kakvom ću stanju biti. Bilo bi divno ove osvojiti titulu, ali se to neće dogoditi ove godine. Neće, jednostavno sam mnogo daleko od tog nivoa. Možda sledeće sezone ili nešto kasnije, to ne znam, ali voleo bih da stignem do trofeja u Rimu. Nažalost, nisam to do sada uspeo. Trenutno sam srećan što uopšte mogu da nastupim na ovogodišnjem turniru, ali su ciljevi mnogo realniji”, zaključio je Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu