Nova vest
Tenis

Sreda, 04.05.2016.

16:25

Đoković bez problema sa borbenim Ćorićem

Novak Đoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Madridu pobedom nad Bornom Ćorićem sa 6:2, 6:4.

Izvor: MN

Autor: MN

Đoković bez problema sa borbenim Ćorićem
Getty Images

On će u narednoj rundi igrati sa Robertom Bautistom koji je posle tri seta dobio Felisijana Lopesa sa 6:3, 5:7, 7:5.

Đoković je odigrao kvalitetan meč bez mnogo grešaka, mali pad viđen je samo sredinom drugog seta kada ga nije najbolje služio servis, ali i pored toga dopustio je Ćoriću samo jednu brejk priliku, koju mladi teniser nije iskoristio.

Đoković učestvuje na tuirniru u Madridu prvi put od 2013. godine, a španska publika ovoga puta dočekala ga je aplauzom.

Tok meča:

Vinerom osvaja prvi gem na svoj servis, da bi odmah potom stigao i do brejk lopte, ali Hrvat s tri vezana poena stiže do 1:1. Đoković je nastavio sa dobrim servisom, više je grešio Ćorić, a Srbin u narednom gemu posle duže razmene udaraca uspeo je da napravi brejk za 3:1.

Najbolji teniser sveta diktirao je ritam, dok maldi protivnik nije imao rešenja, pa na servis Ćorića, Đoković stiže do tri set lopte, prvu je iskoristio i poveo sa 6:2.

Ćorić nije osvajao mnogo poena na svoj prvi servis, ali na početku drugog seta nije dozvolio Đokoviću da ga ugrozi - 1:1. Nije bilo ni brejka ni brejk prilika na startu drugog seta, ali je na obe strane viđeno nekoliko atraktivnih poteza i izlazaka na mrežu.

Ćorić je pokušao da promeni ritam igre i krene agresivnije, a to mu je sredinom prvog seta donosilo rezultat. Đoković je nešto slabije da servirao u sedmom gemu, a sa dve duple greške doneo je brejk loptu Ćoriću. Ipak, brzo se ispravlja i forhendom poravnava na 40:40, da bi potom i poveo sa 4:3.

U ključnom momentu drugog seta Đoković stiže do dve meč lopte, a do trijumfa je stigao kada je Ćorić izbacio loptu u aut - 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d