Nova vest
Tenis

Petak, 24.04.2015.

18:02

Rodžer: Znam da ću često gubiti

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da je svestan da će gubiti više mečeva u narednom periodu, sve u želji da mu karijera traje što duže.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Lionel Cironneau

Federer u avgustu puni 34 godine i već 17 godina je profesionalni teniser, ali trenutno ni ne pomišlja o kraju karijere.

“Uvek mi je bio cilj da igram što je duže mogu. Mislim da sam imao koristi od toga što sam igrao sa Andreom Agasijem, zahvalan sam što nije završio karijeru tek tako”, rekao je Federer.

Za mene je to kada igrate, a znate da ne možete da pobedite na svakom turniru, znak da je neko veliki. Zbog sebe morate da prihvatite da ćete gubiti češće, a u isto vreme ispunjavate san drugima koji mogu još neki put da igraju sa vama. To je bio bolj cilj”, dodao je Federer.

Federer je istakao da je za njega bitno da traži nove izazove, a ne samo da igra turnire.

Potrebno je da ponekad uradite nešto drugačije, da imate šarenoliki život. I ja dobijam priliku da upravo to radim, igram egzibicione mečeve sa Pitom Samprasom ili Grigorom Dimitrovim. Shvatam da to nije isto kao kada igrate Vimbldon, US Open ili Bazel, ali mi to omogućava da i dalje osećam istu strast prema tenisu. Želim da se postaram da imam taj osećaj kada na nekim turnirima igram 15 ili 20 puta”, naglasio je Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve