Nova vest
Tenis

Sreda, 01.04.2015.

06:53

Izner dobio Raonića u 3 taj brejka

Američki teniser Džon Izner pobedio je petog nosioca Miloša Raonića sa 6:7 (3-7), 7:6 (8-6), 7:6 (7-5) u osmini finala Masters turnira u Majamiju.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Bila je to treća pobeda Iznera u isto toliko okršaja sa Kanađaninom rođenim u Podgorici, ovoga puta u dva časa i 46 minuta dugoj borbi.

Prvi put u karijeri 29-godišnji Izner plasirao se u četvrtfinale na Floridi, a ako želi korak dalje, moraće da savlada i četvrtog nosioca Keija Nišikorija.

Prema očekivanjima, gledali smo ne baš zanimljiv meč bez mnogo ritma i sa dosta kratkih poena – bio je to duel dvojice tenisera sa fantastičnim servisima kojima ritern nije baš jača strana. Zato nismo videli niti jedan brejk, a jedini dve brejk šanse propustio je Miloš u prvom gemu trećeg seta.

Raonić je bio bliži pobedi – prvi set osvojio je u taj brejku, a u drugom je poveo sa 3:0, uz dva mini brejka prednosti. Međutim, Izner se nije predavao, uspeo je da preokrene na 6:5 – Raonić je servisom spasao prvi set loptu, ali je pri rezultatu 6:6 Izner odigrao hrabar poen i završio ga na mreži.

Amerikanac je potom izjednačio u setovima, da bi se na početku odlučujućeg seta izvukao od 15:40. Već tada bilo je jasno da nas čeka novi taj brejk i da će nijanse odlučiti.

Tako je i bilo, pri vođstvu 5:4 u taj brejku Izner je napravio ključni mini brejk i došao do trijumfa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve